Инфо

16. септембар 2021.16. сеп 2021.
Оријентиринг - заједничка активност основних школа
ДРУЖЕЊЕ И УЧЕЊЕ КРОЗ СПОРТ И РЕКРЕАЦИЈУ

Оријентиринг - заједничка активност основних школа

„Николај Велимировић“, „Лаза К. Лазаревић“ и „Вук Караџић“
Дана, 11. септембра на Летњиковцу у оквиру спортско-рекреативног комплекса – трим стазе, одржана је прва радионица у оквиру пројекта Центра за интерактивну педагогију и Дечије Фондације „Песталоци“. Домаћин акције била је Oсновна школа „Николај Велимировић“, док су учешће узеле и две партнерске школе на пројекту ОШ „Вук Караџић“ и ОШ „Лаза К. Лазаревић“.
Учешће у акцији узело је укупно 18 ученика, у пратњи својих наставника. Основну обуку из Оријентиринга ученицима је приказао Живан Милошевић, координатор за Оријентиринг, из ОШ „Николај Велимировић“ . Након тога ученици су добили карте са контролним тачкама, на којима су биле постављене коверте различитих боја,и подељени су у три мешовите екипе. Прва екипа проналазила је љубичасте коверте, друга жуте, док је трећа екипа била задужена да пронађе црвене коверте. У неким од коверата биле су сакривене пузле (збирно 100 пузли на 15 коверти), које је свака екипа на крају такмичења морала да склопи у дату слику. Акценат није био на победи, већ на забави, дружењу и активном боравку у природи. Наставници из партнерских школа, који су учествовали у акцији, добили су приручник за наставнике о основној обуци из Оријентиринга, а свака школа Похвале за учешће.
Оријентиринг као заједничка активност све три школе, реализован је на Дан пешачења, када цела Србија хода, у сарадњи са Планинарским Савезом Србије. Учесници су спојили лепо и корисно – дружење и учење, кроз спорт и рекреацију у природи.
Пројектни тимови
ОШ „Николај Велимировић“, ОШ „Вук Караџић“ и О „Лаза К. Лазаревић“

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa