Инфо

16. септембар 2021.16. сеп 2021.
Циљ Плеј оф
РУКОМЕТ: БОР – МЕДИЦИНАР 20:25 (10:16)

Циљ Плеј оф

Протеклог викенда почела је рукометна Аркус лига за жене. Медицинар је у првој утакмици победио Бор у гостима, резултатом 25:20. Шабачка екипа је водила од почетка, а на полувремену је било 16:10.
За најбољег играча утакмице проглашена је Јелена Нинковић, голман Медицинара, која је 11 лопти спречила да уђу у гол. Нина Кажић забележила је седам погодака.

-Тешко гостовање. Утакмица је показала да имамо тим и да су девојке жељне надметања. Имали смо игру у својим рукама од почетка, а касније смо само одржавали предност. Појачања која смо довели за ову сезону показала су се као добра, каже председник Медицинара Бојан Радукић.
Циљ Медицинара у овој сезони је Плеј оф. Конкуренција су им Јагодина, Бекамент, Војводина, Крагујевац и Инђија.

-Свако је на свом терену најбољи. Првенство ће бити изузетно занимљиво и не смемо дозволити себи да изгубимо неки бод тамо где то нисмо планирали.

Прошле године Медицинар није имао резултатске амбиције. Радили су на каљењу девојчица које ће ускоро бити не само окосница шабачког, него и репрезентативног рукомета.

-Дужи низ година се бавимо формирањем играчица из Шапца које ће у једном тренутку преузети одговорност и бити стуб екипе. Те девојке су сада стасале и носилац су игре у првој екипи, ту конкретно мислим на Нину Кажић, Уну Обреновић, Тамару Којић, које су поникле у нашој школи рукомета, а сада су у првом тиму. Посебно смо поносни што имамо доста јуниорских и кадетских репрезентативки, каже Радукић.

Једино појачање било је довођење искусне Јелене Нинковић на позицију голмана, која је оправдала поверење управе шабачког клуба. Медицинарова школа рукомета има више од 100 девојчица различитог узраста.

-Желели смо да видимо где су деца Медицинара у односу на Супер лигу. Пружиле су јако добре партије у Шапцу. Фалило им је искуства за висок пласман, али се показало да итекако имамо играче на које српски рукомет може да рачуна у наредном периоду, истиче Радукић.

Овогодињи циљ је и освајање првенства за девојчице до 18 година. Пре две године освојено је првенство за девојчице до 16 година. Оне су сада стасале и очекује се и освајање првенства до 18 година.

-Оне су све сада у првој екипи Медицинара, што у другим екипама није случај. Доста су искусније од конкуренције. Прошле године су девојчице до 16 година освојиле треће место, а до 12 година четврто.
Медицинар наредну утакмицу игра у суботу против Врбаса. Очекује се победа.

-Неугодан противник, али треба да смо фаворити у том мечу. Подршка публике нам значи, али је дозвољено да у сали буде попуњена само трећина места, каже Бојан Радукић.
Меч почиње у 17.00 часова у сали Шабачке гимназије.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa