Инфо

16. септембар 2021.16. сеп 2021.
'Ајдук Рајка
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ

'Ајдук Рајка

У селу Прово живи необична жена широких погледа на живот али још шире душе. Августа месеца 1995.године са породицом је стигла из Костајнице. Ајдук Рајка је са осамнаест месеци старом бебом стигла у Београд па потом у Ниш да би се напокон скућили у Прову. Од комесаријата за избегла и расељена лица добила је кућу 2013.године. Радмила Тодоровић емотивно сумира свој избеглички живот:

Август је месец мог непребола. Супруг је прошао тежак период, ћерка Данијела расла и израсла у јаку личност. Изузетно надарена тенисерка била је и манекенка да би завршила права и покушала наћи посао. Неисцрпне енергије одслужила је и војни рок да би се потом активирала као војно лице а сада у Краљеву живи живот који је одабрала. Ми смо на то поносни- вели јунакиња наше приче.

А мукотрпно је радила не бирајући посао а од првих зарађених пара купила сет кључева и шрафцигера па са мужем раме уз раме врши поправку аутомобила. Упоредо брине о 20 кошница а прича за себе је помоћ остарелим и болесним лицима. Неколико старица је неговала помажући као да им је род рођени. Не заборавља да се захвали Општини Владимирци и комесаријату за избегла и расељена лица која се не може речима изрећи. По оној народној уздајући се у се и у своје кљусе достојанствено живи у породици за узор.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa