Инфо

16. септембар 2021.16. сеп 2021.
плакете заслужним грађанима, фотo "Глас Подриња"

плакете заслужним грађанима, фотo "Глас Подриња"

Обележен дан општине Богатић

Пут ка стварању бољег живота

Свечаности присуствовалe многобројне званице како јавног тако и политичког живота. Циљ и приоритет општине Богатић стварање бољег живота за све њене грађане
Свечана академија поводом дана општине Богатић одржана је у петак у сали Културно образовног центра.Овај дан обележава се сваке године 10. септембра у знак сећања на 1381. годину када је Раваничком повељом Кнеза Лазара Мачванска бановина ушла у састав средњевековне српске државе.
Као и сваке године, свечаности су присуствовале многобројне званице како јавног тако и политичког живота – државни секретар Министарства за бригу о породици и демографији Милка Миловановић Минић, шеф протокола у кабинету министра за бригу о породици и демографији Ненад Гавриловић, народни посланици у Скупштини Републике Србије Бобан Бирманчевић и Томислав Јанковић, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, представници дипломатског хора, свештенство Српске
православне цркве као и многи други.

Пригодан културно-уметнички програм, фото "Глас Подриња"



Посебан поздрав упућен је гостима са Косова и Метохије који су својим присуством увеличали ову свечаност.

Миодраг Радовановић из Лепосавића са Косова и Метохије захвалио је председнику општине Богатић на несебичној подршци и помоћи при изградњи цркве у њиховом месту и том приликом му уручио црквену захвалницу.

председник општине богатић: мој сан је да живимо, радимо, стварамо и напредујемо у пристојно уређеном и просперитетном окружењу, фото "Глас Подриња"


Да је циљ и приоритет општине Богатић стварање бољег живота за све њене грађане објаснио је председник општине Богатић Милан Дамњановић и додао да се данас стварају услови за ђаке и студенте, за боље образовање.

-Верујем сваким делом свог бића да Богатић можемо учинити сигурнијим и лепшим местом за живот, ако будемо следили наше темељне истинске вредности. То је прво на шта помислим када се пробудим и последње на шта помислим пре него што заспим. Мој сан који се постепено али сигурно остварује је да живимо, радимо, стварамо и напредујемо у пристојно уређеном и просперитетном окружењу.
Истакао је и шта је све урађено на територији општине Богатић у протеклих годину дана.

-Поред улагања у комуналну инфраструктуру, као и путну мрежу кроз асфалтирање и шњунчење путева, са великим задовољством смо улагали у људе, у наше младе, у нашу будућност. Подигли смо висину једнократне новчане помоћи за свако новорођенче са 20 хиљада на 50 хиљада динара, суфинансирали смо боравак деце у вртићима, основцима и средњошколцима суфинансирали превоз, најбољим студентима обезбедили стипендије.

Председник општине Милан Дамњановић и председник Скупштине општине Синиша Пузић доделили су повеље и плакете заслужним грађанима и институцијама из различитих области живота – медицине, привреде, пољопривреде, спорта, културе.

Добитници повеља општине Богатић за изузетан допринос у борби против корона вируса су Дом здравља Богатић, Црвени Крст Богатић и Јавно комунално предузеће Богатић.
Плакетом општине Богатић награђени су: Александар Грновић из Бадовинаца за промоцију општине Богатић кроз изузетна спортска достигнућа, Милош Даниловић из Клења за промоцију општине Богатић кроз изванредна професионална достигнућа, Милан Пантелић из Црне Баре за промоцију општине Богатић у области сликарства, Проф. др Дејан Миленић из Београда за подршку општини Богатић, Здравко Поповић из Клења за привредни развој читавог краја и хуманост, Филип Малетић из Богатића за промоцију општине Богатић кроз изванредна професионална достигнућа, Јован Бајић из Дубља за промоцију општине Богатић кроз изванредна професионална достигнућа , Бранко Којић из Глоговца – шампион солидарности у давању крви, Душан Гарибовић из Бадовинаца за хуманост и подршку у развоју општине Богатић.
Ж.П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa