Инфо

25. новембар 2021.25. нов 2021.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ, РАЈ ЗА УЧЕНИКЕ

У варош стиже 1000 дневно

Занимљива слика за једне а више од богате за друге, тек сваког јутра око 15 аутобуса и неколико минибуса стиже у ОШ „Жика Поповић“ и Посавотамнавску средњу школу око 1000 ученика из околних градова и села.

Река младости дотиче из Барича и Обреновца и околине, Ратара, Скеле, Ушћа, потом из Шапца, Мајура, и тако редом до Владимираца. Из правца преко Летњиковца и Врањске а са друге стране Думаче и Мишара и Орида а из правца Ћуковина, Мровске, Белотића и Матијевца. Директори школа Станко Глигорић и Милан Исаиловић дочекују ујутро караван знања који у 12,30 и 14 сати враћају ученике у речене средине да би опет током радне недеље дошли у Владимирце:

„ Чак и у дане пандемије све се и морало и могло организовати да ниједан ученик не остане без места у превозу или да не остане у самим Владимирцима. Када се настава одвијала по групама до утанчине смо планирали како време доласка тако и време одласка али по народној све се може кад се хоће“ задовољни су у вароши која кипти од младости током радне недеље, и радни људи обе школе али и житељи варошице јер то оживи варош знања која опет мами ученике са свих страна.

Привучени су образовањем које су тражили. И тако из дана у дан на радост локалне самоуправе која од понедељка до петка гости малу варошицу младости и знања.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa