Инфо

25. новембар 2021.25. нов 2021.
Усвојен други ребаланс буџета
СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Усвојен други ребаланс буџета

На прошлонедељној седници Скупштине општине Богатић, 14 по реду после конституисања новог скупштинског сазива, одборници су усвојили свих осам тачака дневног реда, али највише пажње изазвала је прва тачка дневног реда, а то је предлог Одлуке о другој измени и допуни Одлуке о буџету општине Богатић за текућу годину са пројекцијама за 2022 и 2023. Практично, радило се о другом ребалансу буџета у овој години, који је образложила Оливера Маштраповић, самостални саветник за буџет и рачуноводство ове локалне самоуправе.

Чули су се различити коментари одборника, Ненада Бесеровца, Александра Илијашевића, Борисава Танасића, а председник општине Милан Дамњановић покушао је да у најкраћем да одговоре на нека питања.

-Што се тиче брисања позиције за предшколску установу у Клењу, истакао бих да је то био део пројекта са Фондацијом Новак Ђоковић, али су због пандемије они стопирали своје активности и тај пројекат стоји и даље, а ми ћемо у следећој години донирати новац и увећати наше учешће у свему томе. Ивањдански дани су одржани, али су сведени на минимум трошкова, захваљујући учешћу људи из месне заједнице Бадовинци и њиховом ангажовању око саме прославе.

Санација депоније одвија се из наменских средстава, која су стигла на буџет, чекајући на реализацију тог пројекта. Јавна набавка је расписана, што се може видети на порталу и поступак је у току.

Што се тиче јавног превоза имамо увећање. Свесни смо да је корона и да је функционисање школа по неколико модела, што је и довело до увећања масе средстава за ову намену.

Тачно је да Дом здравља припада Министарству, али уз то је и установа која подноси највећи терет у време пандемије, па је некада и 20 радника ван строја, и из тог разлога је увећање. А купљена је и опрема за офтамолошку амбуланту и она је почела с радом. Такође, адаптирана је и Ковид амбуланта и прилагођена пандемијским условима. Додао бих да покретање абуланте у Узвећу не би коштало сто хиљада динара, јер је тамо потребно обезбедити и особље. Нама је стало да свако село има амбуланту и то је оно на чему ћемо у будуће радити, рекао је Дамњановић.

Одборник Синиша Севић из Црне Баре рекао је да радови на бунару пијаће воде у овом селу напредују својим током.

Усвојен је предлог закључка извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Богатић“, за период од првог, првог до 30. деветог ове године, потом, предлог Одлуке о другој измени и допуни Одлуке о накнадама које представљају приход остварен делатношћу Општинске управе, предлог решења о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2022. годину на територији општине Богатић и одређивање просечних цена одговарајућих непокретности на основу којих је за текућу годину утврђена основица пореза на имовину за непокретности обвезника који не води пословне књиге, које се налазе у најопремљенијој зони, предлог Одлуке локалном акционом плану за родну равноправност, предлог решења о другој измени и допуни решења о именовању стручног тима за реализацију пројеката јавно-приватног партнерства са елементима концесије за поверавање обављања делатности градског и приградског превоза путника на територији општине Богатић, а одборници су поставили и више питања у оквиру осме и завршне тачке дневног реда ове седнице.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa