Info

25. novembar 2021.25. nov 2021.
Usvojen drugi rebalans budžeta
SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

Usvojen drugi rebalans budžeta

Na prošlonedeljnoj sednici Skupštine opštine Bogatić, 14 po redu posle konstituisanja novog skupštinskog saziva, odbornici su usvojili svih osam tačaka dnevnog reda, ali najviše pažnje izazvala je prva tačka dnevnog reda, a to je predlog Odluke o drugoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Bogatić za tekuću godinu sa projekcijama za 2022 i 2023. Praktično, radilo se o drugom rebalansu budžeta u ovoj godini, koji je obrazložila Olivera Maštrapović, samostalni savetnik za budžet i računovodstvo ove lokalne samouprave.

Čuli su se različiti komentari odbornika, Nenada Beserovca, Aleksandra Ilijaševića, Borisava Tanasića, a predsednik opštine Milan Damnjanović pokušao je da u najkraćem da odgovore na neka pitanja.

-Što se tiče brisanja pozicije za predškolsku ustanovu u Klenju, istakao bih da je to bio deo projekta sa Fondacijom Novak Đoković, ali su zbog pandemije oni stopirali svoje aktivnosti i taj projekat stoji i dalje, a mi ćemo u sledećoj godini donirati novac i uvećati naše učešće u svemu tome. Ivanjdanski dani su održani, ali su svedeni na minimum troškova, zahvaljujući učešću ljudi iz mesne zajednice Badovinci i njihovom angažovanju oko same proslave.

Sanacija deponije odvija se iz namenskih sredstava, koja su stigla na budžet, čekajući na realizaciju tog projekta. Javna nabavka je raspisana, što se može videti na portalu i postupak je u toku.

Što se tiče javnog prevoza imamo uvećanje. Svesni smo da je korona i da je funkcionisanje škola po nekoliko modela, što je i dovelo do uvećanja mase sredstava za ovu namenu.

Tačno je da Dom zdravlja pripada Ministarstvu, ali uz to je i ustanova koja podnosi najveći teret u vreme pandemije, pa je nekada i 20 radnika van stroja, i iz tog razloga je uvećanje. A kupljena je i oprema za oftamološku ambulantu i ona je počela s radom. Takođe, adaptirana je i Kovid ambulanta i prilagođena pandemijskim uslovima. Dodao bih da pokretanje abulante u Uzveću ne bi koštalo sto hiljada dinara, jer je tamo potrebno obezbediti i osoblje. Nama je stalo da svako selo ima ambulantu i to je ono na čemu ćemo u buduće raditi, rekao je Damnjanović.

Odbornik Siniša Sević iz Crne Bare rekao je da radovi na bunaru pijaće vode u ovom selu napreduju svojim tokom.

Usvojen je predlog zaključka izveštaja o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Bogatić“, za period od prvog, prvog do 30. devetog ove godine, potom, predlog Odluke o drugoj izmeni i dopuni Odluke o naknadama koje predstavljaju prihod ostvaren delatnošću Opštinske uprave, predlog rešenja o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2022. godinu na teritoriji opštine Bogatić i određivanje prosečnih cena odgovarajućih nepokretnosti na osnovu kojih je za tekuću godinu utvrđena osnovica poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji ne vodi poslovne knjige, koje se nalaze u najopremljenijoj zoni, predlog Odluke lokalnom akcionom planu za rodnu ravnopravnost, predlog rešenja o drugoj izmeni i dopuni rešenja o imenovanju stručnog tima za realizaciju projekata javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije za poveravanje obavljanja delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji opštine Bogatić, a odbornici su postavili i više pitanja u okviru osme i završne tačke dnevnog reda ove sednice.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa