Инфо

2. децембар 2021.2. дец 2021.
Расписан јавни позив за очување животињских генетичких ресурса

Расписан јавни позив за очување животињских генетичких ресурса

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања, расписало је Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје за очување животињских генетичких ресурса у 2021. години.

Право на подстицајe има физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, правно лице и предузетник.

Подстицаји обухватају подршку програму који се односи на очување и унапређење животне средине и природних ресурса и то очувањем животињских генетичких ресурса. Мером су обухваћене следеће врсте и расе, односно сојеви: подолско говече, буша, домаћи биво, домаћи – брдски коњ, нониус, балкански магарац, мангулица (црни, бели и црвени сој), моравка, ресавка, праменка (пиротска, кривовирска, бардока, липска, шарпланинска, влашко виторога и каракачанска), чоканска цигаја, балканска коза, домаћа бела коза, живина – сомборска капорка, банатски голошијан, косовски певач и сврљишка кокош.
Поступак за остваривање права на подстицаје покреће се подношењем захтева за остваривање права на подстицајe у складу са Јавним позивом и Правилником.

Рок за подношење захтева је од 15.11.2021. године до 6.12.2021. године.

Уз захтев се прилаже и следећа документација:
Записник о одржаној селекцијској смотри, оверен од стране основне, регионалне и главне одгајивачке организације, а за правна лица и предузетнике:

Фотокопија картона депонованих потписа (ОП – образац),
Фотокопија решења о регистрацији Агенције за привредне регистре.

За спровођење овог Јавног позива, опредељена су средства у износу од 50.000.000 динара.
Саветодавац за агроекономију Мирјана Милошевић

Најновији број

11. август 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa