Инфо

9. децембар 2021.9. дец 2021.
Пад броја заражених
СЕДМИЧНИ ИЗВЕШТАЈ НАЧЕЛНИКА МУО

Пад броја заражених

Од четвртка 02. децембра до понедељка 06. децембра спроведено је 1237 надзора, у којима је учествовало 86 инспектора. Инспектори су у 13 надзора утврдили неправилности које се односе на личну заштитну опрему корисника, за које су изречене следеће мере: један прекршајни налог од 150.000 динара, један прекршајни налог од 30. 000 динара и десет прекршајних налога од по 5.000 динара
Према подацима Кризног штаба, који се свакодневно публикују јавности на подручју Републике Србије смањује се број заражених и хоспитализованих лица и лица на респиратору. Забрињава број преминулих особа који је и даље велики. Међу оболелима преовлађују особе млађе животне доби који у највећем броју нису вакцинисани. Отуда апел да је вакцинација, поред поштовања наложених мера једина сигурна заштита од вируса. У Мачванском управном округу значајно опада број заражених лица, а у прасту је број вакцинисаних лица.

Радна група за координацију инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид 19 одржала је састанак са представницима шест управних округа, у четвртак 02. децембра 2021. године у Смедереву, седишту Подунавског управног округа. Присуствовали су представници Браничевског, Шумадијског, Поморавског, Колубарског, Мачванског и Подунавског управног округа. У раду састанка су учествовали и руководиоци санитарне, тржишне, туристичке,ветеринарске, инспекције рада и инспекције за друмски саобраћај из наведених Управних округа,као начелници и шефови комуналне милиције и инспекције Пожаревца, Крагујевца, Јагодине, Ваљева, Шапца и Смедерева.

На састанку је спроведена анализа резултата поступања у складу са одлуком Кризног штаба и инструкцијама Радне групе за координацију инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид 19 у претходном периоду у градовима и општинама са подручја наведених Управних округа. Извршено је и усклђивање рада и поступања у складу са новом Уредбом о изменама и допунама Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Ковид 19 од 08. новембра 2021. године.

Од четвртка 02.децембра до понедељка 06. децембра појачан је интензитет координисаних надзора републичких инспекција и комуналне инспекције/ милиције,о чему су градоначелници градова, председници општина и руководиоци инспекцијских служби обавештени, како би се сачинио план надзора за продужени викенд.

У примени је и обавеза достављања извештаја о одржаним манифестацијама у локалним самоуправама са преко 500 људи.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневнoј комуникацији са руководиоцима републичких инспекцијских служби и инспекцијских служби локалних самоуправа са подручја Управног округа, а у контроле су укључени сви расположиви људски и материјални ресурси.
Извештаји о спроведеним контролама свакодневно се достављају Мачванском управном округу.

Од четвртка 02. децембра до понедељка 06. децембра спроведено је 1237 надзора,у којима је учествовало 86 инспектора. Инспектори су у 13 надзора утврдили неправилности које се односе на личну заштитну опрему корисника, за које су изречене следеће мере: један прекршајни налог од 150.000 динара, један прекршајни налог од 30. 000 динара и десет прекршајних налога од по 5.000 динара.
Од 19. марта почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ. Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs Сви заинтересовани могу поставити питања.

Здравствена струка и надлежни државни органи и даље апелују на све грађане да поштују наложене епидемијске мере и да се вакцинишу, како би у што крећем року дошли до колективног имунитета.
Кабинетначелника Владана Красавца

Најновији број

24. новембар 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa