Инфо

23. децембар 2021.23. дец 2021.
Фото:  ФБ страна клуба, ОК Шабац 015

Фото: ФБ страна клуба, ОК Шабац 015

ОДБОЈКА: ОК ШАБАЦ 015

Искуство вредније од бодова

Два победе вредне, али и у поразима значајан отпор. Најмлађи тим лиге. Опстанак није реалан због реорганиозације. Очекују боље пролеће
Одбојкашице екипе Шабац 015 одиграће још један дуел у 2021. години чиме ће окончати полусезону дебитантског наступа у Другој лиги. У девет кола су оствариле две победе уз седам пораза, али иако однос два према седам не звучи импресивно, тренер је задовољан наступом својих играчица.

-Просек година наше екипе је мало изнад 16 година, девојке од 18 су најискусније и нисмо ни могли очекивати много победа. Има неколико значајно јачих екипа, док смо са свим осталима играли врло добро. У одбојци пораз од 3:0 може само да звучи убедљиво, а да заправо у сваком сету имате борбу до самог краја где одлучују нијансе. Друга лига је за нас била непознаница, још се привикавамо и врло сам задовољан како су девојке водиле борбу са много искуснијим екипама. Наш циљ је искуство за девојке које је злата вредно и промоција нашег спорта у Шапцу – истиче тренер Петар Симић.

Током викенда Шабац очекује гостовање у Малом Зворнику, а потом следи пауза до 24. јануара када почиње пролећна полусезона. Услед реорганизације опстанак није реалан циљ, али бољи резултати јесу.

-До сада су две екипе испадале у нижи ранг и да је тако, уверен сам да би опстали у Другој лиги. Ипак, Савез је одлучио да укине читав ранг, Прву Б лигу која је ранг изнад, те ће уместо две испадати најмање шест, а можда и више екипа из наше лиге. Упознали смо ривале, очекујемо боље резултате у наредној години, борићемо се, знамо да није реално да опстанемо, али нећемо се унапред предати. Приоритет остаје афирмација младих и искуство које је велики добитак за све њих – додао је Симић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa