Инфо

10. фебруар 2022.10. феб 2022.
Борба за Другу лигу
КОШАРКА: ПРЛ „ЗАПАД“

Борба за Другу лигу

Утакмица последњег кола није имала резултатски значај за шабачки М015 и пораз од Златара нема ефекта, јер ни победа не би донела бодове пред најважнији део сезоне, доигравање, плеј оф где ће најбољи тим изборити пласман у тзв. савезни ранг, односно бити део Друге лиге у сезони 2022/23. години.

Шабац екипу у том рангу није имао од 2014. године када је тамо наступао ОКК Шабац. Сада прилику за то достигнуће има М015, стартна позиција је одлична, но Шапчани су дебитанти у плеј офу на нивоу Прве регионалне лиге и јасно је да их очекује осам тешких и важних мечева.

У читавој досадашњој сезони М015 је претрпео само два пораза и од могућих 12, у плеј оф ће пренети 11 бодова. Бољи од њих ће на старту бити крагујевачки Раднички 1950 који је пренео максималних 12. Преосталих шест екипа је на почетку значајно иза водећег двојца, но из позиције растерећених екипа могли би учинити помоћ неком од првих фаворита. Уз два међусобна меча Радничког и М015, Шапчане очекују мечеви против: Јагодине, Плане и Пожаревца, у Шапцу и у гостима, док ће Раднички морати против: Ивањице, Милешевца и Лознице.

Раднички има 12 бодова на старту, М015 11, Ивањица и Јагодина по девет, Плана, Милешевац и Лозница по осам, Пожаревац седам.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa