Инфо

17. новембар 2011.17. нов 2011.
СРЕДЊА ПОЉОПРИВРЕДНА ШКОЛА

ИНТЕНЗИВНА МЕЂУНАРОДНА САРАДЊА

Прошлог понедељка потписан уговор о међусобној сарадњи са Средњом пољопривредном школом из Славонског брода. Пројекат финансиран из претприступних фондова Европске уније, подразумева инвестицију у шабачку школу у вредности од око 100.000 евра. Овог уторка семинар “Дан млека“. Предавачи гости из Холандије. Радови на сређивању школских објеката у току
- У понедељак смо потписали уговор о прекограничној сарадњи. Носиоци пројекта су наша Дирекција за пољопривреду и слична институција у Хрватској. Реализација је поверена, са једне стране, Средњој пољопривредној школи из Славонског брода, са друге Удружењу произвођача ружа из Липолиста и нашој школи ““ рекао је директор шабачке Средње пољопривредне школе Предраг Савић.
По Савићевим речима, у оквиру овог пројекта њихова школа би требало да добије један од најсавременијих пластеника за производњу резаног цвета руже, површине од 600 квм. Док би Удружење произвођача ружа из Липолиста дошло у посед комплетно опремљена бина за потребе традиционалне манифестације “Руже Липолиста“ и својеврсног “музеја ружа“ “Розаријума“.
- Пројекат ће финансирати Европска унија, односно Фонд прекограничне сарадње. Само вредност инвестиције у Средњу пољопривредну школу у Шапцу је око сто хиљада евра, каже Савић, и напомиње да ће се у наредном периоду сарадња са образовном установом из Славонског брода интензивирати.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa