17. novembar 2011.17. nov 2011.
SREDNjA POLjOPRIVREDNA ŠKOLA

INTENZIVNA MEĐUNARODNA SARADNjA

Prošlog ponedeljka potpisan ugovor o međusobnoj saradnji sa Srednjom poljoprivrednom školom iz Slavonskog broda. Projekat finansiran iz pretpristupnih fondova Evropske unije, podrazumeva investiciju u šabačku školu u vrednosti od oko 100.000 evra. Ovog utorka seminar “Dan mleka“. Predavači gosti iz Holandije. Radovi na sređivanju školskih objekata u toku
- U ponedeljak smo potpisali ugovor o prekograničnoj saradnji. Nosioci projekta su naša Direkcija za poljoprivredu i slična institucija u Hrvatskoj. Realizacija je poverena, sa jedne strane, Srednjoj poljoprivrednoj školi iz Slavonskog broda, sa druge Udruženju proizvođača ruža iz Lipolista i našoj školi ““ rekao je direktor šabačke Srednje poljoprivredne škole Predrag Savić.
Po Savićevim rečima, u okviru ovog projekta njihova škola bi trebalo da dobije jedan od najsavremenijih plastenika za proizvodnju rezanog cveta ruže, površine od 600 kvm. Dok bi Udruženje proizvođača ruža iz Lipolista došlo u posed kompletno opremljena bina za potrebe tradicionalne manifestacije “Ruže Lipolista“ i svojevrsnog “muzeja ruža“ “Rozarijuma“.
- Projekat će finansirati Evropska unija, odnosno Fond prekogranične saradnje. Samo vrednost investicije u Srednju poljoprivrednu školu u Šapcu je oko sto hiljada evra, kaže Savić, i napominje da će se u narednom periodu saradnja sa obrazovnom ustanovom iz Slavonskog broda intenzivirati.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa