Инфо

24. март 2022.24. мар 2022.
Трећи у Србији: ВК Сава 2006. годиште

Трећи у Србији: ВК Сава 2006. годиште

ВАТЕРПОЛО: МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

Бронза за колекцију одличја

После злата 2008. годишта, шабачки ватерполо је освојио још једно одличје на националном нивоу, друго на другој завршници у 2022. години. Момци рођени 2006. заузели су треће место на завршници Купа Србије. Из истог разлога као и две године млађи, наступали су под именом Сава.

До бронзе су Шапчане на завршном турниру у Ваљеву водиле две победе и један пораз. Очекивано су изгубили од неприкосновеног шампиона Бањице, али су надиграли вршњаке из Сингидунума 11:2 и домаћег Валиса 11:5. Титулу је освојила Бањица.

Саву су предводили Никола Цар и Миливој Бранковић. Претходне године генерација која није прве ватерполо кораке могла да направи на Градском базену у Шапцу, освојила је национално сребро и бронзу, те им је ово треће одличје у низу.

У борби за титулу: ВК Шабац 2010. годиште


Најмлађи у финалу
На домаћем базену Шабац 2, годиште 2010. остварили је рутинске три победе и изборило пласман на државно финале Купа Србије. Савладали су Бањицу и Земун по 14:0 и у великом дербију Нови Београд 11:7, обезбедивши не само прво место, него и максималних девет бодова за финале. Тим су водили Мирослав Мандић и Игор Јовановић.

Уз Шабац у финале одлазе Нови Београд и Бечеј. Партизан, Војводина и Раднички ће бити такмаци у финалу и борби за медаљу. На старту ће врх делити Шабац и Партизан са максималних девет бодова, Нови Београд има шест, Војводина пет, Раднички четири, Бечеј три.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa