Инфо

24. март 2022.24. мар 2022.
Снага у пролећној полусезони – Ана Радовић (фото: ЖРК Медицинар фб)

Снага у пролећној полусезони – Ана Радовић (фото: ЖРК Медицинар фб)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Императив дерби тријумфа

Медицинару је плеј оф још увек достижан, али је пут до њега отежан после неуспеха у Новом Саду. Шапчанке очекује низ изузетно тешких утакмица где ће императив победе бити свеприсутан, бар за плеј оф амбиције. Пред нама је викенд окршаја рукомета Шапца и Крагујевца. У женском делу, у дербију, Медицинар дочекује вицешампиона, пробуђени Раднички. Шумадијке нису добро ушле у сезону, њихову слабију форму искористио је и млади тим Медицинара победивши у Крагујевцу јесенас, међутим, гледајући Раднички сада, гледате много другачију, спремнију и сигурнију екипу.

Војводина – Медицинар 31:29 (16:14)
СЦ „Слана бара“. Гледалаца: 200. Судије: Ненадић (Младеновац) и Стефановић (Земун). Седмерци: Војводина 4 (1); Медицинар 3 (1). Искључења: Војводина 12; Медицинар 10 минута. Црвени картон: Бошњак (Војводина) 30 минут.
МЕДИЦИНАР: Јарић, Обреновић 2, Којић 5, Радовић 4, Радукић, Томковић 5, Цвејић (2 одбране), Кажић, Цветиновић 1, Васић 2, Крстић 3(1), Ракић 3, Ивковић 4, Глишић (4 одбране).


Доказ у прилог томе су убедљиве победе против Наисе, односно тријумф над Железничаром у претходном колу, што у комбинацији са пласманом на финални турнир Купа указује на квалитет. Инђић, Тодоровић, Стојиљковић, сјајна Теодора Петровић су неки од адута гошћи. Медицинар је поражен, али није надигран у два претходна меча и као и Крагујевац изгледа боље од старта пролећа, а можда би био и који бод више да нема константних проблема са повредама и мало могућности за ротацију. Подсећамо, плаво-беле су такође на завршнбом турниру Купа Србије.

Крагујевчанке нису успешне на гостовањима и то је позитивно за Медицинар. Победом би домаће сустигле и престигле Раднички због бољег међусобног односа са њима. Колико је тријумф важан говори каснији распоред где Медицинар редом: гостује Јагодини, дочекује Наису, путује у Нову Пазову у последњем колу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa