Инфо

24. март 2022.24. мар 2022.
Отварање „Беле куће“ почетком маја
ЦРНА БАРА

Отварање „Беле куће“ почетком маја

У обновљеној кући доктора Драгољуба Осећанског у Црној бари, на пригодном скупу поштоваоца његовог лика и дела, одржаном прошле недеље у Црној Бари, договорено је да ова грађевина чију реконструкцију су новчано помогли многи грађани, званично буде отворена почетком маја ове године.

Лепо уређен простор у кући омиљеног мачванског лекара могао би послужити за различите активности житеља овог села, а све у циљу побољшања живота становника. Позиција коју кућа са окућницом заузима највише доприноси унапређењу туристичког садржаја, али може бити сасвим пријатан простор за окупљање љубитеља лова, риболова, те одржавање великог броја културних садржаја.

-Одзив грађана да помогну реконструкцију куће био је фантастичан. Неке активности помогла је општина Богатић и Министарство културе. Чули смо и доста добрих савета за наредне потезе. Званично отварање ове „Беле куће“ у Црној Бари биће почетком јула ове године, каже Драган Крсмић, председник Удружења „Црнобарски корен” и које је организовало овај скуп, али и целу акцију обнове куће доктора Осећанског.
Љ.Ђ.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa