Инфо

31. март 2022.31. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Спортски савез 42. пут бирао најуспешније у спорту Шапца

Најбољи у изазовној години

Година у знаку Ковида. Велика конкуренција и тежак избор. Најважнија појединачна признања за рукомет и кајак, екипно теквондоу. Највиша признања, посебна, специјална признања и постхумне плакете
Спортски савез Шаппца 42. пут бирао је најуспешније спортске представнике локалне самоуправе у претходној години којима је на свечаности доделио признања. Уз највиша спортска признања, додељена су посебна, специјална признања, као и постхумне плакете за допринос развоју и унапређењу спорта оних који више нису са нама.

Лауреат међу спортисткињама је првотимка Медицинара, репрезентативка Србије у млађим категоријама, најмлађи капитен шабачког клуба Уна Обреновић.

-Признање је част која доноси понос и одговорност. Трудићу се да сваког дана напредујем, будем боља и доприносим успесима екипе. Надам се да ћу и наредних година резултатима завредети да будем у конкуренцији за спортска признања. Волела бих да то заслужим носећи и репрезентативни дрес, а сан је наступ на Олимпијским играма у будућности – представља нам жеље Уна Обреновић.

Колега по признању, искусни олимпијац из Рија и узданица српског кајака Небојша Грујић завредео је пехар најбољег спортисте у избору Спортског савеза Шапца.

-Шабац је спортски град, конкуренција је увек бројна и јака, а када у таквим условима баш ви будете изабрани за најбољег, то је велики подстрек. Бројна такмичења су пред нама ове године и надам се да ћу остварити високе циљеве и тако оправдати и ову титулу – обећао је Небојша Грујић, репрезентативац и члан КК „Зорка“.

Спорт је превазилажење препрека, победа над противницима, фер борба до циља. Уз спортске такмаце, читаву годину такмичари су имали ривала познатог као Ковид 19. Жеља свих је да он постане прошлост, а добри резултати будућност.

-Цела 2021. обележена је пандемијом и у таквим условима наши спортисти су успели да остваре добре резултате и учине и овај избор тешким за чланове жирија. Верујем да се међу великим бројем младих добитника, као и успешних, младих спортиста у Шапцу генерално, налази много будућих учесника највећих светских такмичења, освајача трофеја, те се надам да ће већ јака конкуренција бити још јача из године у годину – истакао је председник Спортског савеза Шапца Милан Ђенадић.

Фото: "Глас Подриња"


Подршку на путу успеха својим спортистима пружаће, као и до сада, Град Шабац уверава градоначелник Шапца уз честитке лауреатима.

-Град Шабац издваја више од 200 милиона динара за спорт, за клубове, инфраструктуру како би наши спортисти имали услове за тренинг и постизање врхунских резултата. Признања Спортског савеза Шапца су значајна, јер Савез обједињује све видове спорта, школски, рекреативни, аматерски и професионални. Видимо много младих спортиста, добрих тренера који су гаранција успеха у будућности.

Признања су награда за спортисте, али и показатељ за Град да заједно са својом државом, савезима, Министарством омалдине и спорта можемо направити врхунске резултате – рекао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Најбољи спортски колектив је Теквондо клуб „Винер Чиви“, лауреати међу младим спортисима су: Јана Лукић (ТК Летњиковац) и Жељко Тодоровић (АК Цер). Најбољи спортски стручњак је Немања Личанин (ВК Шабац).
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa