Инфо

31. март 2022.31. мар 2022.
Повратак једине праве левице у Шабац
ФОРМИРАНО ПРИВРЕМЕНО РУКОВОДСТВО ГРАДСКОГ ОДБОРА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ

Повратак једине праве левице у Шабац

“Чланови и симпатизери су препознали искрене намере да се странци у Шапцу врати некадашњи углед и почело је окупљање и око странке и у странци. Ми смо једина права левица у Србији и једини истински борци за социјалну правду. Шабац је град радничке класе и био је упориште социјалиста. Због тога смо последњих 20 година били урушавани и изнутра и споља” наводи др вет. мед. Никола Милутиновић председник привременог руководства Градског одбора Социјалистичке партије Србије
Градски одбор Социјалистичке партије Србије у Шапцу добио је ново привремено руководство. После дужег времена у врху ГО странке су Шапчани. Поверење централе из Београда да се нађе на челу привременог руководства добио је др вет. мед. Никола Милутиновић. Пред њим је тежак задатак да поново подигне одбор који је у претходним годинама спао на јако ниске гране. Одмах по преузимању функције упустио се у борбу са нагомиланим проблемима и први резултати се већ могу видети. Како су месни одбори и сви органи партије распуштени, након избора следи поновно формирање.

-Руководство је формирано од старијих социјалиста, већ доказаних чланова, али и од млађих генерација. Чланови и симпатизери су препознали искрене намере да се странци у Шапцу врати некадашњи углед и почело је окупљање и око странке и у странци. Просторије су и даље у Лазе Лазаревић бр. 5, сада у приземљу. Пријатно сам изненађен одзивом људи, од којих су неки годинама и апстинирали од политике, да се поново укључе и раде у интересу СПС-а. Посебно ми је задовољство што су нам пришли и млади људи, наводи др Милутиновић.

Никола Милутиновић позива све старе чланове, који су разочарани и незадовољни ситуацијом у којој је СПС био претходних година, да се врате матици и помогну странци. Позива их и да гласају за СПС на републичким изборима како би остварили бољи резултат него претходног пута, али и да на председничким изборима дају подршку Александру Вучићу.

Ко је др вет. мед. Никола Милутиновић
Доктор ветеринарске медицине Никола Милутиновић директор је Ветеринарског специјалистичког института у Шапцу. Члан је Социјалистичке партије Србије од 1992. године и био је председник омладине ове странке за Мачвански округ. Остао је веран социјалистима и онда када то није било ни популарно ни пожељно а странку није напустио ни када је трпела највеће турбуленције и изазове.
Води установу која је дала немерљив допринос у борби против ковида. Када је искористио прилику да у ВСИ направи молекуларну лабораторију и обучи људе за рад у њој није ни слутио да ће се, баш захваљујући томе, наћи на бранику одбране против невидљивог непријатеља. На самом почетку пандемије схватио је да се овој лабораторији могу радити тестови на ковид 19, добио одобрење и потребне ресурсе од Владе Републике Србије и приступило се даноноћном раду. Тестирали су узорке за читав Мачвански и Колубарски округ и једини у Србији смо имали тестове дан за дан (у Београду се, нпр. чекало и до седам дана) захваљујући чему су одмах изоловани контакти, а могућност преноса заразе смањена на најмању меру.


-Ми смо једина права левица у Србији и једини истински борци за социјалну правду. Многи се сада представљају као левичари, иако то никада нису били и неће бити, али покушавају да на причи о једнаким правима за све узми неки глас. Наш програм је увек био јасан. Школство, здравство морају бити доступни свима, а правда мора бити једнака за све. Имали смо то некада, можемо то имати опет, каже др вет. мед. Милутиновић.

Последњих година значајан број искрених социјалиста није гласао за СПС на локалном нивоу и био је велики дисбаланс између броја гласова на локалу и на Републици. Томе је донекле допринела пасивност Градског одбора, али и утицаји споља.

-Шабац је град радничке класе и био је упориште социјалиста. Због тога смо последњих 20 година били урушавани и изнутра и споља, а до 2000. године само споља. Позивам све искрене левичаре да заједно вратимо СПС у Шапцу на старе стазе и да на следећим локланим изборима обезбедимо могућност да се питамо о битним стварима за грађане, поручује Никола Милутиновић.

Ново руководство до следећих локалних избора има циљ да оформи све месне одборе и органе странке, али пре свега да врати старе чланове и подстакне нове, младе људе да се укључе у борбу за социјалну једнакост и правду.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa