Инфо

31. март 2022.31. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Нова опрема за учионицу ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Букору за предшколце

Улагање у најмлађе, улагање у будућност

Нова опрема за учионицу ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Букору за предшколце вредна 200.000 динара. Предшколску групу у Букору тренутно похађа седам малишана, наредне број ће бити девет, а 2024. једанаест најмлађих стећи прва знања у новоопремљеном простору
Град Шабац издвојио је 200.000 динара за опремање учионице издвојеног одељења Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у Букору за најмлађе мештане који у овој образовној установи бораве као предшколци.

Приликом посете овом поцерском селу градоначелник Шапца др Александар Пајић је нагласио да је један од приоритета града стварање бољих услова за образовање деце.

-Политика града Шапца је да свуда буду исти услови, без обзира да ли је реч о центру града, или најудаљенијем селу као што је Букор. Предшколска установа је истакла да је у овом месту било неопходно опремање учионице како би деца имала добре услове за боравак. Град је слушао потребе мештана и ПУ када су у питању најмлађи, те смо издвојили новчана средства за опремање простора - рекао је градоначелник Пајић додавши да се из локалног буџета за образовање издваја на годишњем нивоу више од милијарду динара.

Фото: "Глас Подриња"


-Улагање у предшколско, основношколско и средњошколско образовање је један од стожера наших активности. По доласку на чело града смањили смо цену вртића за 10% и увидели да постоји могућност у буџету за 2022. годину да цена буде нижа за још 10%. Трудићемо се да и у наредним годинама коригујемо цену, како би била у рангу републичке, али да то не утиче на квалитет услуге. Циљ нам је да образовање буде оно по чему ће град Шабац бити препознатљив. Делима покушавамо да покажемо колико нам је битно да Шабац постане град будућности.

Предшколску групу у Букору тренутно похађа седам малишана, наредне број ће бити девет, а 2024. једанаест најмлађих стећи прва знања у новоопремљеном простору. Број деце у школским клупама сваког септембра је већи у овом издвојеном одељењу ОШ „Доситеј Обрадовић“, а како је најављено, Град ће за 1100 будућих првака обезбедити бесплатне уџбенике.

-Иако је Букор најудаљеније место млади остају на селу, што потврђује и чињеница да је сваке године све већи број ученика. За четири године број деце биће 14, а сада их је седам. Градска управа се залаже да деца на селу, као и деца у граду имају исте услове. Опремљен је простор за предшколце, а следи опремање простора за основце од првог до четвртог разреда - истакла је директорка ОШ „Доситеј Обрадовић“ Сузана Петровић.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa