Инфо

31. март 2022.31. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Нова дечја игралишта и фитнес терени

Стварање адекватних услова за безбрижно одрастање

Пројекат финансирали град Шабац и Министарство за заштиту животне средине. Игралишта рађена по стандардима. До сада урађено седам дечјих игралишта и три фитнес терена
У оквиру акције изградње дечјих игралишта и фитнес терена, коју су финансирали град Шабац и Министарство за заштиту животне средине, урађено је седам дечјих игралишта и три фитнес терена на отвореном.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је завршне радове на изградњи дечјег игралишта на Старом Граду.

-Бринемо о деци овог града. У последњих годину дана урадили смо седам игралишта и три фитнес терена на отвореном. Покушавамо да она буду у свим деловима града. Игралишта су велика, лепа, а пре свега безбедна - поручио је др Александар Пајић и додао:

- У наредном периоду град Шабац ће се посветити изградњи већег броја игралишта како би наша деца имала адекватне услове за квалитетно одрастање.

Фото: "Глас Подриња"


Осим овог, урађена су дечја игралишта у МЗ Шипурске Ливаде, Великом парку, МЗ Баир, МЗ Касарске Ливаде, МЗ Јевремова као и преправка дечјег игралишта у Корману. Фитнес терени урађени су у Малом парку у Масариковој улици, у Бенским барама и на Чавићу.

За финансирање овог пројекта Град је из свог буџета издвојио 20 милиона динара, а ЈП “Инфраструктура” Шабац вршило је надзор над изградњом дечјих игралишта и фитнес терена.

-Игралишта су урађена по домаћем стандарду који је у складу са европским, јер нам је важно да деца буду безбедна. Такође су постављене и гумене подлоге - додао је директор ЈП Инфраструктуре Шабац Саша Максимовић.
Ж.П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa