Инфо

31. март 2022.31. мар 2022.
Наставак  добре  сарадње
ПРОЈЕКАТ “TRAWECU”

Наставак добре сарадње

Остварени су нови контакти, размењена искуства и донети закључци у ком правцу ће наставити сарадња на развоју традиције, културе и туризма на локалном нивоу, повезујући их кроз народно рвање
После састанка у Шапцу крајем јуна 2021. године, у оквру Ерасмус + пројекта “TRAWECU”, коришћење традиционалног рвања као медијума културног туризма и локалног развоја, као и другог у септембру 2021. у Грчкој, домаћин трећег сусрета, на коме су поред рвачког клуба “Витез” партнери и организације из Грчке, Румуније, Шпаније и Француске, био је француски градић Морле (регија Бретања).

Становници Бретање су келтског порекла, преци су избегли из Британије пред налетима Англа и Саса, те имају другачију етничку структуру од остатка Француске. У очувању идентитета велику пажњу посвећује очувању традиције, и кроз традиционалне игре и спортове. Посебно место заузима начин народног рвања под називом Гурен, слично келтском и српском рвању у коштац.

Српску делегацију су представљали председник РК Витез Јовица Михаиловић и члан руководства Дејан Чикарић.

Остварени су нови контакти, размењена искуства и донети закључци у ком правцу ће наставити сарадња на развоју традиције, културе и туризма на локалном нивоу, повезујући их кроз народно рвање. Упознали смо систем организованог бављења народним рвањем девојчица и дечака још од предшколског узраста – истиче Јовица Михаиловић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa