Инфо

31. март 2022.31. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА УРУЧИО КЉУЧЕВЕ АУТОМОБИЛА ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

Унапређена социјална политика у Шапцу

Пројекат „Социjална и здравствена заштита старијих” Град Шабац реализовао је у партнерству са Центром за социјални рад Шабац у оквиру програма Swiss PRO, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије
Градоначелник Шапца др Александар Пајић уручио је кључеве аутомобила Dacia Logan Центру за социјални рад за потребе Службе помоћ у кући. Средства за возило обезбеђена су на основу пројекта „Социjална и здравствена заштита старијих”, који је подржала Влада Швајцарске кроз програм Swiss PRO.

Циљ пројекта је повећање доступности услуге социјалне заштите помоћ у кући за 280 корисника који живе на територији града Шапца, нарочито на руралном подручју.

- Град Шабац је међу првима у Србији на чијој територији је заживела услуга помоћ у кући. За реализацију ове услуге, сваке године се опредељују значајна средства у буџету града Шапца. За потребе социјалне заштите у протеклој години издвојили смо 276 милиона динара, истакао је градоначелник Пајић и додао да је вредност пројекта 13.851 евро, од чега је уз подршку Владе Швајцарске кроз програм Swiss PRO обезбеђен износ од 11.475 евра, а да су средства Града Шапца износила 2.376 евра.

За потребе социјалне заштите у протеклој години издвојили смо 276 милиона динара, истакао је градоначелник Пајић и додао да је вредност пројекта 13.851 евро, од чега је уз подршку Владе Швајцарске


Према речима директорке Центра за социјални рад Биљана Мркоњић, набавка аутомобила допринеће побољшању квалитета пружања услуге помоћ у кући.

- Осим аутомобила, у оквиру пројекта „Социјална и здравствена заштита старијих” добили смо медицинску и заштитну опрему, машину за прање и сушење веша, косачицу и моторну тестеру, што је од великог значаја за наше кориснике, рекла је директорка Мркоњић.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa