Инфо

12. мај 2022.12. мај 2022.
Девојка из орловог гнезда
РОМАНСИРАНА БИОГРАФИЈА МИЛУНКЕ САВИЋ

Девојка из орловог гнезда

Град Шабац, је први пут дао подршку финансирајући штампање IV дела ове тетралогије. Приче у првом лицу о хероини особене емоције, жене која је одликована највише у историји војевања остављају без даха. Спој су историографије и белетристике, живописне, топле и примамљиве за све генерације читалаца
Представници Канцеларије за младе града Шапца, били су одушевљени да су део презентације тетралогије Девојке из долине јоргована, романсиране биографије Милунке Савић из пера наше суграђанке, ауторке Јасмине Лазаревић.

Град Шабац, је први пут дао подршку финансирајући штампање IV дела ове тетралогије. Приче у првом лицу о хероини особене емоције, жене која је одликована највише у историји војевања остављају без даха. Спој су историографије и белетристике, живописне, топле и примамљиве за све генерације читалаца.



Лик Милунке Савић представила је публици волонтерка Канцеларије за младе, Теодора Петровић. Захваљујемо се Дому културе са Мишара, на аутентичној униформи каплара из периода Великог рата. Сценографију су импровизале ауторка Јасмина Лазаревић и координатор канцеларије за младе Мирјана Јањић, да би потцртале атмосферу с почетка прошлог века. Волонтери Канцеларије за младе извели су пригодан програм, цитирајићи избор делова текстова из романа Јасмине Лазаревић.

Др Анђелка Лазић је едукативно и смело пренела најзначајније податке из сва четири дела. На уводну реч рецензента, надовезали су се волонтери Михајило Богдановић, Александар Костић и Теодора Петровић. Ана Дакић носила је костим који асоцирао на Јелену Анжујску, а Јована Фафулић народну ношњу из Србије. Од велике помоћи били су Јован Марковић и Ђорђе Петровић који су техничка подршка без грешке, тако да су музичка и презентација слајдова текле на професионалном нивоу.
На крају дивног дружења свим учесницима који су допринели успешној презентацији ове особене историјиографске литературе, значајне за културу и позитивну традицију Србије, Канцеларија за младе доделила је захвалнице. Надамо се да ћемо бити успешан тим у представљању пете књиге Јасмине Лазаревић која је у настајању.
Координатор Канцеларије за младе града Шапца Мирјана Јањић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa