Инфо

23. јун 2022.23. јун 2022.
НОВИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА

Фискални дефицит остао исти

Чланови Општинског већа су на прошлонедељној седници подржали још један предлог одлуке о измени и допуни одлуке о локалном буџету за текућу годину. Нови ребаланс је резултат прилива али и одлива новца из општинске касе.

Наиме, укупни приходи и примања повећани су за готово 32 милиона динара, док су са друге стране расходи увећани за исти износ.

Према речима шефа одсека за финансије у локалној управи потреба за изменом буџета је превасходно резултат добијених средстава.

-Добили смо два наменска трансфера. Један од Министарства пољопривреде од 20 милиона динара као наменски капитални трансфер за завршетак радова на општинском путу Вила Леска- Брдарица. То значи да ће ова деоница бити комплетно завршена, асфалтирана. Други од 1.650.000 је од Министарства за рад, борачка и социјална питања за део социјалне заштите, односно за рад геронто домаћица, тако да имамо покриће из тог наменског трансфера да се распише нови тендер, да се спроведе поступак набавке и да се затвори комплетно ова календарска година са услугама помоћи старијима, неге и помоћи у кући- рекао је Милета Ковачевић.

Са друге стране у коцељевачкој општини указују на потребу израде видео надзора и најављују да је реализација прве фазе овог пројекта такође утицала на измене у буџету. Пројектована вредност је око 10,2 милиона динара а обухвата постављање опреме у парку, делу Немањине улице до општине и зграде СУП-а.

-Видео надзором биће обухваћен у овој фази сам центар вароши. Тај део недостајућих средстава, да би остали на буџетском дефициту пројектованом по претходном ребалансу, увидом у приходе за првих пет ипо месеци отворила се могућност као и прошли пут да код пореза на зараде имамо простора на годишњем нивоу негде око седам милиона повећања плана прихода по овом основу. Имамо око 600 хиљада такси и накнада за регистрацију моторних возила. Ту је, између осталог, и око 1,5 милиона динара накнаде за коришћење добара од општег интереса и то је приход који је већ дошао у буџет а ради се о промени намене пољопривредног у грађевинско земљиште- образложио је Ковачевић.

Укупан фискални дефицит у коцељевачком буџету није промењен најновијим ребалансом и пројектован је на нешто више од 111 милиона динара.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa