Инфо

23. јун 2022.23. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

КАМПАЊА ГРАДСКОГ САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА И МОТО КЛУБА “ЧИВИЈА” УСМЕРЕНА НА ВОЗАЧЕ ДВОТОЧКАША

Гледај да те виде

Савет за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца у просторијама Мото клуба “Чивија” спровео је кампању намењену возачима двоточкаша под називом “Видљиво је безбедно”. Кампања под слоганом “Гледај да те виде” има за циљ да повећа безбедност возача мотоцикала и бицикала, као једне од најугроженијих категорија у саобраћају.

-Од почетка године имамо једног погинулог возача мотоцикла на територији града и два на територији округа. Због тога смо појачали кампању за већу безбедност у саобраћају наших мотоциклиста. Кампања коју реализујемо финансирана је средствима Савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца, односи се на видљивост мотоциклиста и бициклиста у саобраћају, навела је Катарина Тадић, секретар градског Савета за координацију послова безбедности у саобраћају.

Фото: "Глас Подриња"


Мотоциклисти МК “Чивија” сваку прилику користе како би подизали свест о безбедној вожњи, како својим колегама, тако и возачима другим возила. Мотоциклистима се скреће пажња на важност коришћења заштитне опреме и поштовање саобраћајних прописа, а возачима четворотокаша на значај гледања у ретровизор и поштовања предности приликом скретања.

-Ми смо невидљиви у саобраћају. Апелујем на све возаче да обрате пажњу на нас. Мото сезона је лоше почела по мотоциклисте. Имали смо више тешких саобраћајних незгода на територији града. Други учесници у саобраћају треба да буду одговорнији и према себи и према нама. Ризичне ситуације у које долазимо кад седнемо на мотор мере се по једној вожњи и увек их буде неколико. Ми смањујемо ризике својим одговорним понашањем и искуством, али не можемо све да предвидимо. Трудимо се да своје знање пренесемо младим возачима. Организовали смо и са Агенцијом за везбедност саобраћаја полигоне где смо наше млађе чланове доводили да науче неке ствари у безбедном окружењу и да знају како да одреагују када се у таквој ситуацији нађу на друму, каже Бојан Радукић из МК “Чивија”.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa