Инфо

23. јун 2022.23. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Јово Михајловић, наставник физике ОШ “Николај Велимировић”

Деценије посвећеног рада

„Нису ми биле мотивација награда, већ жеља да научим децу, да напредују, а самим тим и ми наставници себе изграђујемо. Поносан сам на сву децу којој сам предавао. Они су представљали себе, школу, читаву заједницу“, истиче наставник физике Јово Михајловић
Професор физике Јово Михајловић читав радни век провео је као предавач у Основној школи „Николај Велимировић“ у Шапцу. Године посвећеног педагошког рада донеле су му бројне награде, похвале, али као најважнији део истиче љубав ученика према физици и спремност да своје време, таленат посвете знању и науци. Овај јун посебан је за наставника Јову, уз традиционално одличан пласман његових ученика на републичким такмичењима и признања за менторство, крај школске године означава и одлазак у пензију. Деценије преданог не могу да стану у неколико редова, али ако бисмо морали да одаберемо једну реч то би била љубав. Љубав према науци, сазнању, дељењу знања и подучавању будућих научника који су прве симпатије према физици осетили баш у Николајевој, захваљујући наставнику Јови.

Са поносом истиче да је био део одличног колектива који увек даје свој максимум. Уверен је да подршка ђацима током школовања позитивно утиче на младе, те више пажње посвећују науци и стицању знања.

-У нашој школи стасавале су генерације ђака који су били инспирисани односом наставника према градиву, те су и награде пристизале из године у годину. Драго ми је што су ученици увидели важност образовања. Водиља ми је била да их научим да усвоје знања на другачији начин, да схвате суштину, не само да јуре награде - појашњава наставник Михајловић напомињући да награде нису примарни мотив рада са децом. Жеља да заволе школу и одређени предмет била је много јача од признања.
Прија када у биографији имате податак да су ваши ученици освојили више од 250 награда, и када вас Друштво физичара Србије прогласи за најуспешнијег наставника, али сазнање да су ученици успешни и остварени стручњаци највеће је признање, сматра наставник Јово.

-Нису ми биле мотивација награда, већ жеља да научим децу, да напредују, а самим тим и ми наставници себе изграђујемо. Поносан сам на сву децу којој сам предавао. Они су представљали себе, школу, читаву заједницу. Многи од њих су данас на најпознатијим светским универзитетима, студенти и предавачи. Рад у просвети је леп, динамичан. Верујем да ће тим школе и по мом одласку у пензију имати посвећен однос према ученицима, не само према такмичарима, већ свима. Тимски рад је оно што доликује нашу школу и колектив.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa