Инфо

30. јун 2022.30. јун 2022.
Нинковић на престолу тројки (фото: Организација „Јато“ – фб страна)

Нинковић на престолу тројки (фото: Организација „Јато“ – фб страна)

ТАКМИЧЕЊЕ У ШУТИРАЊУ ТРОЈКИ

Вук краљ тројки

Вук Нинковић је „краљ тројки“ у Шапцу. Незваничну титулу, можемо рећи и круну заслужио је освајањем првог места на такмичењу у шутирању изван линије за три поена организованом у шабачком Кош клубу. У доброј конкуренцији надметања које је приредила организација „Јато“ Шабац Нинковић је у неизвесном финишу имао бољи резултат од другопласираног Сретена Вученовића и трећепласираног Лазара Германа.
Према пропозицијама 16 пријављених се у првом кругу надметало са пет позиција са по два шута. Десет најуспешнијих се квалификовало за фазу у коме су са пет позиција имали по један шут, а потом је уследила финална серија шест најбољих. Нијансе су одлучиле о расподели медаља. Нинковић и Вученовић су се пласирали у догравање за титулу, најпре су били изједначени са учинком два од пет и одлучивала је серија шутева са три позиције где је једну више погодио Нинковћ. Бронзу је, уз прецизност, Герману донела и брзина. Имао је у финалу исти учинак 2/5 као и још два учесника, но у том случају је одлучивала брзина где је био бољи у мини кругу.

-Наступали су такмичари од 1986. до 2009. годишта. Жао нам је што се и девојке нису надметале, али их очекујемо наредне године када турнир планирамо за април и учеснике делимо у две старосне категорије – нагласили су у организацији „Јато“.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa