Инфо

4. август 2022.4. авг 2022.
Доброчинство не познаје границе
Интернационални дечји ликовни конкурс

Доброчинство не познаје границе

Конкурс је реализован као једна од активности у оквиру Ликовне колоније Накучани, а координаторка је била Милица Илић. Целокупан пројекат је реализован под покровитељством града Шапца. Сарадници на пројекту су Црквена општина Накучани и Библиотека шабачка
Први ликовни интерконтинентални дечји онлајн конкурс на тему „Доброчинство“ окупио је децу из 12 земаља широм света. Да је доброчинство универзалан мотив који не познаје границе показао је и број пристиглих радова за жирирање. Од 120 одабрано је 72 који су и тематски и ликовно оставили снажан утисак на стручни жири у саставу: професор на Академији уметности у Новом Саду Бојан Новаковић, ма историчарка уметности Јелена Пјевац Ненадовић и библиотекарка из Библиотеке шабачке Александра Ердевички Томић.

Конкурс је реализован као једна од активности у оквиру Ликовне колоније Накучани, а координаторка је била Милица Илић. Целокупан пројекат је реализован под покровитељством града Шапца. Сарадници на пројекту су Црквена општина Накучани и Библиотека шабачка.

-Циљ конкурса је био да деца на креативан начин искажу своје виђење доброг и представе добра дела која су учинила, видела. Њихови радови су права мала уметничка дела и свако одише посебношћу. Посебност је што су се и деца из Јапана прикључила, дала свој допринос, а на самом отварању изложбе у Библиотеци шабачкој била је девојчица из Македоније - истакла је Милица Илић нагласивши да је поносна на све који су учествовали и препознали значај теме, повезивања народа и култура кроз добрoчинство.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa