Инфо

4. август 2022.4. авг 2022.
Победа у Крагујевцу: Србија генерација 08 (фото: ВСС)

Победа у Крагујевцу: Србија генерација 08 (фото: ВСС)

ВАТЕРПОЛО: СРБИЈА – ГЕНЕРАЦИЈА 2008

Злато за испуњено лето

Шабачки ватерполо је доминантан у генерацији 2008. не само ове сезоне, већ претходне три године колико се они и такмиче. Клупски успеси су употпуњени репрезентативним где окосницу тима чине ватерполисти Шапца, а селектор је тренер како те генерације, тако и сениора, Немања Личанин. Репрезентација Србије до 14 година освојила је прво место уз максималан учинак на међународном меморијалном турниру посвећеном великом тренеру Ненаду Манојловићу, чији домаћин је био Крагујевац.

У групној фази Србије је савладала: Лацио (Италија) 9:7, Раднички (Србија) 27:1 и Леотар (БиХ) 17:1, потом је у полуфиналу надиграла каснијег освајача бронзе Галатасарај (Турска) 12:2 и у великом финалу још једном Лацио 7:5. Бронза је припала турској екипи која је савладала репрезентацију Немачке 7:5. Наступали су још словачки шампион Шаморин и ваљевски Валис.

Уз селектора Личанина, шабачки ватерполо су у Крагујевцу представљали: Михаило Гошић, Драгољуб Михаиловић, Лука Урошевић, Страхиња Лукић, Страхиња Арсеновић, Виктор Васић, Филип Давидовић, Андреј Мићић и Лука Војиновић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa