Инфо

22. септембар 2022.22. сеп 2022.
Следи дуел против најјачег (детаљ са меча против ОФК Вршца)

Следи дуел против најјачег (детаљ са меча против ОФК Вршца)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Испит против најјачих

Тешко је одредити бод на Бањици као успех или неуспех. Чињеница је да је ово први поен Шапчана са гостујућег терена, други резултати су омогућили да Мачва оствари и благи напредак на табели. С друге стране није успела да се врати победама, против тима великог имена, но и екипе скромних квалитета, тренутно једне од лошијих у Лиги, неуспешне и на домаћем терену. Бодовни салдо је увећан, бриге су остале.

Звезда у Шапцу
У првом колу Купа Србије шабачка Мачва ће угостити шампиона и браниоца трофеја Црвену Звезду. Пропозиције налажу одигравање једног меча, а Београђани ће на стадиону у Поцерској гостовати 29. октобра. Ово је прво гостовање Звезде у Шапцу од јесени 2020. године.


Велики испит Шапчане очекује већ за викенд. После гостовања једној од најслабијих екипа, сада у Поцерску долази вероватно најјачи тим Прве лиге, ИМТ. Претходне сезоне Раковичани су стигли до баража за Супер лигу где нису имали шансу да парирају, те су ове сезоне одлучуили да директно искораче у елиту. Играју добро и на домаћем и на гостујућем терену. Издвојили су се заједно са Графичаром. Појачали су се током лета на свим позицијама, најзвучнија имена су Ћосић, некадашњи халф Звезде и неколико италијанских тимова, потом Коџић, Кокир, Варга, а при томе су задржали окосницу тима из претходне сезоне. На гостујућем терену су изгубили од Графичара, а победили Трајал, Раднички и Металац.

Рад – Мачва 1:1 (1:1)
Београд. Гледалаца: 400. Гл. судија: Давид Матић (Н. Сад); помоћници: Тодоровић (Јагодина) и Стојковић (Београд). Стрелци: Мандић у 31. за Рад; Пејовић у 33. за Мачву. Жути картони: Мандић и Јовановић (Рад); Стевановић и Адамовић (Мачва).
МАЧВА: Самуровић, Поповић, Јевтић, Ристивојевић, Стевановић, Белић (Капетановић, Башић), Савковић, Адамовић, Марјановић (Мијаиловић), Радуновић, Пејовић (Бранковић).


Мачва је до Лознице била добра на домаћем терену, сада је пред изазовом против најјачег. У меч улази без капитена Адамовића који ће паузирати због жутих картона. На другој страни неће бити стандардног Кијевчанина. У претходној сезони у Шапцу је било 1:1 када су се састали ови ривали.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa