Инфо

22. септембар 2022.22. сеп 2022.
Јовичић са освајачима медаља на Првенству Србије (фото: БК Мачва фб)

Јовичић са освајачима медаља на Првенству Србије (фото: БК Мачва фб)

БОКС: БК МАЧВА

Резултати залог за даље

Повратак Семиза Аличића у Мачву је најактуелнија вест из шабачког бокса и први корак ка стварању јаке сениорске селекције „црвено-црних“, али, како истиче директор Мачве Бранисалв Јовичић и доказ да се у клубу добро ради. Тек почиње јесен 2022, а већ се размишља о наредним годинама.

-Формирање Регионалне лиге је одлична ствар за млађе категорије. Некадашње лиге Војвођанска, Шумадијска, Београдска и др, сада су уједињене и то је добар предуслов за припрему младих за успехе на међународној сцени. Пиња ће прескочити Првенство Србије, где је свакако без конкуренције, како би се спремао за 2023. Светско првенство у Узбекистану – рекао је Јовичић.

Већ сада се може констатовати да је 2022. била такмичарски успешна за Боскерски клуб Мачву, о чему сведоче и резултати, уверен је директор клуба, тренер и селектор кадетске репрезентације.

Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин најавио је нова ангажовања страних тренера који ће помоћи клубове у Србији.
-Са боксерима Мачве више месеци током текуће године радио је кубански тренер, а у перспективи имамо ангажовање некога из руске школе бокса чије искуство ће значити за унапређење Мачвине школе бокса.


-Имали смо првенство државе за пионире, кадете и јуниоре, од четири учесника, Мачва је освојила три медаље. Мика Дрндаревић је пионирски шампион, Вељко Јовановић је јуниорски шампион, док је Урош Ћосић вицешампион код кадета, иако смо уверени да је заслужио победу и да су судије заказале, али не осврћемо се, већ гледамо у будућност.

У овој години Мачва обележава осам деценија постојања, што је традиција какву мало који клуб у држави има.

-Било је много обавеза током ове године, организовали смо Појединачно првенсатво Србије, унапредили смо рад школе, постао сам селектор кадетске репрезентације Србије, али уз све то поносни смо на 80 година клуба и желимо то да обележимо крајем године. Жеља нам је да организујемо поново Златну чивију, традиционалну боскерску ревију.
Д. Б.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa