Инфо

29. септембар 2022.29. сеп 2022.
Сарадња у циљу подршке даровитима
Пета међународна научно стручна конференција

Сарадња у циљу подршке даровитима

Данијела Живановић из Техничке школе Шабац и Биљана Дробњак из Шабачке гимназије из Шапца имале су рад и усмено излагање – Искуство наставника и стручних сарадника у раду са даровитим ученицима у основним и средњим школама у Србији, а у секцији постер презентација - Улога стручних сарадника у препознавању и развијању даровитости ученика у школама, био је изложен постер Биљане Дробњак
У Београду је протеклог викенда, од 23. до 25. септембра 2022. године, реализована Пета међународна научностручна конференција Сарадња у циљу подршке даровитима.

Циљ овогодишње конференције био је да укаже на важност сарадње, партнерства и умрежавања различитих актера који могу допринети стварању атмосфере и окружења у којем се даровити могу препознати, развијати и реализовати.

Досадашња сарадња организатора, партнера, теоретичара, практичара, окупљених око реализације, сада већ Пете међународне конференције посвећене даровитости, показала је да се управо кроз сарадњу могу остварити значајни помаци на добробит даровитима, њиховим породицама, друштву и институцијама које су у прилици и обавези да обезбеде неопходне предуслове за развој даровитости.

Такође, оваква сарадња је прилика и за међусобну подршку и учење, размену искустава и знања о потребама и карактеристикама даровитих.

На Конференцији учешће су узели васпитачи, учитељи, наставници, стручни сарадници, дефектолози, лекари, запослени у јавним сервисима, администрацијама и управама, медијски радници, студенти из земље и иностранства.

Језици Конференције били су српски, језици региона и енглески.

Организатори Конференције:
Менса Србије, Висока школа струковних студија за образовање васпитача Нови Сад, Друштво дефектолога Војводине, Национални центар за таленте.

Партнери Конференције:
Учитељски факултет из Београда, Природно математички факултет Нови Сад, Алијанса просветитеља Србије, LINK Educational Alliance, UčenIQ.

Данијела Живановић из Техничке школе Шабац и Биљана Дробњак из Шабачке гимназије из Шапца имале су рад и усмено излагање – Искуство наставника и стручних сарадника у раду са даровитим ученицима у основним и средњим школама у Србији, а у секцији постер презентација - Улога стручних сарадника у препознавању и развијању даровитости ученика у школама, био је изложен постер Биљане Дробњак.

Данијела и Биљана су урадиле ауторско истраживање крајем маја и почетком јуна 2022. године, са наставницима и стручним сарадницима из основних и средњих школа у Србији, по принципу добровољности са онима који су желели да учествују. Дугогодишње искуство из педагошке праксе, резултати истраживања и научна сазнања у овом раду остаће трајно забележени у Зборнику радова Менсе Србије из 2022. године.

Како су нам и саме рекле, овакве манифестације су дивна прилика за размену искустава из праксе са другим колегама као и да ће се трудити да нова сазнања имплементирају у свој рад.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa