Инфо

22. децембар 2022.22. дец 2022.
Премијерно приказан филм „Небеске страже“
Легенда преточена у вечност

Премијерно приказан филм „Небеске страже“

Заједнички пројекат помоћника директора ОШ „Лаза Лазаревић“, професора Светислава Предића и 30 ученика издвојене јединице у Варни, рађен према трилогији Александра Тешића, има за циљ да сачува легенду о Милошу Обилићу и косовским јунацима
Филм „Небеске страже“ премијерно је приказан у петак у ЛМ биоскопу у присуству званица, представника Града, шабачких школа и ученика. Заједнички пројекат помоћника директора ОШ „Лаза Лазаревић“, професора Светислава Предића и 30 ученика издвојене јединице у Варни, рађен према трилогији Александра Тешића, има за циљ да сачува легенду о Милошу Обилићу и косовским јунацима.
Професор је захвалио гостима, али и ученицима и колективу који је учествовао у реализацији филма.
-Водила нас је вера да ми ово можемо и да наше и вредне руке ове деце, уз велику подршку свих наставника и управе школе, могу да ураде нешто ново и другачије и да поплочају пут неким другим генерацијама. Надам се да ће та деца надвисити оно што смо ми данас постигли. Мислим да су деца, глумци, задовољни, да је било заступљено све што треба да краси тај филм- емоције, историја, фантазија. Он носи поруку и поуку и верујем да ће је и будући гледаоци препознати. Ђаци су поднели све напоре обимног посла који је трајао годину дана без примедби, чак су и нама старијима били мотивација и покретачка снага. То је у ствари синергија свих нас и сад можемо да уживамо у плодовима свог рада- истакао је Предић након премијере.



Филм прати радњу од рођења Милоша Обилића до његовог боравка на двору цара Душана и тренутка када постаје витез.

Сниман је на више локација, а најдаља је црква у Годовику саграђена у 12. веку. У седмици након премијере заказане су пројекције у школи и родитељи ће имати прилику да га виде, а од четвртка и на званичном Јутјуб каналу те образовне установе.
Д.Д.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa