Инфо

22. децембар 2022.22. дец 2022.
Четвртфиналисти Евро купа (фото: ВК Шабац фб)

Четвртфиналисти Евро купа (фото: ВК Шабац фб)

ВАТЕРПОЛО: ЕВРО КУП

Каталонији у част

Срушена велика Барсеона. Најтежи ривал у четвртфиналу - Вашаш. Довољно времена за славље и припрему дуела. Тимски дух донео успех
Једно од најпознатијих дела Џорџа Орвела носи назив као што је и наслов овог текста. Ватерполисти Шапца су проглашени аутсајдерима пред двомеч против шпанског великана, а једино због чега могу да жале је што нису остварили двоструку победу коју су игром у оба дуела заслужили, али што је најважније исписана је историја, још једна страна. Шабачки ватерполо је добио свог представника у четвртфиналу великог европског такмичења и то ће бити прво четвртфинале још од 2014. године када је Металопластика била и у тој фази на путу ка финалу Челенџ купа.

b]Барселона – Шабац 12:11 (1:3, 4:3, 3:4, 4:1)
Барселона. Искључења: Барселона 9; Шабац 20. Петерци: Барселона 2(1), Шабац 1(1).
БАРСЕЛОНА: Љорет, Агире, Асенсио, Валс 5(1), Фригола, Купидо, Гарсија, Лопез 3, Рамон 1, Гома 2, Маларх, Вавић 1, Виљар.
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш 1, Марковић, репановић, Коптсев, Круг, Бараћ 3, Тохољ 1, Тубић 1, Шулц 4(1), Стојановић, Шаикутидинов 1, Гавриловић.


Стојановић је бриљирао у првом мечу, а у другом су улоге лидера преузели Шулц и Бараћ, одбрана је још једном зауставила два светска аса Купида и Маларха. Тимски дух је однео превагу и донео славу.

„Покорена“ Барселона (фото: ВК Шабац фб)


Шабачки ватерполисти су у друштву осам најбољих тимова другог по снази европског такмичења, у друштву ватерполо великана, екипа које имају знатно дужу традицију, више међународних успеха, међутим и слабију атмосферу и због тога слабији домаћи терен од овдашњег клуба. Срушен је тим који је 59 пута био шампион своје државе, једне од ватерполо велесила, а за тај подвиг „чивијаши“ нису награђени срећом у жребу. Куглице су доделиле најтежег могућег ривала и клуб који је имао велике амбиције у Лиги шампиона, мађарски Вашаш. Мађари су желели финални турнир Лиге шампиона, у спектаклу трећег кола су елиминисани од трећег тима Европе Бреше и све осим победничког пехара у Евро купу сматраће неуспехом. Апсолутни су фаворити играчи које предводи Слободан Никић, где наступају Ранђеловић и Митровић, фаворит, као што је уосталом то била и Барселона.

Н. Тохољ


До мечева 25. јануарау Вашашу, односно 8. фебруара у Шапцу остало је довољно да Шапчани уживају у великом успеху и не размишљају о наредном ривалу. Свакако немају шта да изгубе, а док је спорта, биће и наде у подвиге, не би био први за ВК Шабац.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa