Инфо

22. децембар 2022.22. дец 2022.
Школски педагози и психолози на окупу
САОПШТЕЊЕ АКТИВА СТРУЧНИХ САРАДНИКА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА

Школски педагози и психолози на окупу

У петак 16. 12. 2022. Године у Центру за стручно усавршавање у Шапцу одржан је заједнички састанак Актива стручних сарадника основних и средњих школа. Састанак су иницирали руководиоци Актива стручних сарадника средњих школа – Мирјана Васић психолог и Марија Живковић педагог које су стручни сарадници Музичке школе „М. Вукдраговић“ , и то у сарадњи са председницом Актива стручних сарадника основних школа Татјаном Красић педагогом Ош „Лаза К. Лазаревић“. Њиховом заједничком позиву на Актив одазвале су се колегинице и колеге из 12 основних и 4 средње школе. На овом стручном скупу обрађене су следеће теме: Оперативни план заштите и социјално-емоционално учење – предавач Снежана Мраовић психолог Ош „ Јеврем Обеновић“ ; Сарадња са медијима у кризним ситуацијама – предавач Слободанка Алексић психолог Ош „ Ната Јеличић“; Организација и реализација педагошко - инструктивног рада – предавач Мирјана Вилотић педагог Ош „ Лаза Лазаревић“.

-Веома сам задовољна одржаним састанком. Посебно се захваљујем колегиницама које су имале своја излагања али и свима који су учествовали и подржали реализацију овог скупа. Евалуациони упитници указују да је струка жива у пракси, да је заинтересована за конструктивну сарадњу и размену искустава. Такође, можемо видети да осим што су наше професије „помагачке“ тј. да ми по природи посла пружамо подршку онима којима је то потребно, најчешће ученицима, родитељима и колегама, али да је и нама и те како добродошла међусобна подршка. Овакви скупови служе и у те сврхе, осим што представљају и својеврсан вид стручног усавршавања и професионалног оснаживања.“ – рекла је Мирјана Васић психолог председница Актива стручних сарадника средњих школа.

На скупу је исказана потреба да се овакви сусрети чешће организују и да се акценат стави на примере добре праксе и конкретне предлоге за унапређење рада стручних сарадника у нашим школама.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa