Инфо

29. децембар 2022.29. дец 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Одсек за медицинске и пословно- технолошке студије организовао Business day

Појединац не може да промени свет, али може да покрене промене

Успешни предузетници саветовали су младе како да покрену сопствени бизнис. Неке од порука су биле да се посао мора волети и неговати однос с људима, као и да свакодневно треба радити на себи и унапређењу свог пословања
Са идејом да појединац не може да промени свет, али може да покрене промене, Одсек за медицинске и пословно- технолошке студије Академије струковних студија први пут је у петак организовао Business day како би стимулисао и охрабрио младе да покрену сопствени бизнис по завршетку студија. О успонима и падовима на путу до успешног посла говорили су: председник и оснивач компаније „Галеб“ Радослав Веселиновић, оснивачи „Алидеде“ Душан Радовановић и Бранислав Марковић, власник кафетерије „СДК“ Љупче Станковић, ПР „Слатко и витко“ Слађана Вујаковић и власник теретане I’m Fit, дипломирани професор физичког васпитања Иван Миловановић.

Љубав као мотивација за нове изазове
-Циљ је да мотивишемо студенте, уколико се не проналазе ни у једној организацији, да покрену сопствени бизнис и остану у свом граду. Наши гости ће их у томе охрабрити, али им и рећи оне мање лепе стране бизниса о којима треба да воде рачуна. Са нама су студенти завршне године економије, информационих технологија и гастрономије. Студенти економије и гастрономије на трећој години имају предмет под називом пословни план и ово је одлична прилика да добију информације које су им важне за будући посао- навела је координаторка Business day-а др Јелена Јевтић.

Оснивач „Галеба“ Радослав Веселиновић 52 године се бави приватним послом, а ушао је у осму деценију живота. Поручио је да је бизнис успешан ако тај посао волите и ако од њега можете да живите.

-Покушао сам да им пренесем своја знања, да их на неки начин усмерим и кажем како они могу бити успешни сутра у животу. Годинама имам прилике да разговарам са студентима, на Академији сам већ други пут да им дам мало подстрека и усмерим их на шта треба да обрате пажњу да би били успешни. Морате волети свој посао, знати оно што радите и имати меру да то добро презентујете и будете коректни са вашим партнерима, да „гајите“ купце који ће вам помоћи да развијете свој бизнис- подвукао је Веселиновић.

Фото: Глас Подриња


Свакодневан рад од првог дана
Душан Радовановић из „Алидеде“, сервиса за наручивање хране, рекао је да је то прилика да млади чују како се може водити успешан бизнис без великих почетних улагања и како да сами након студија започну свој пут.

-Од информација које добијете на самом почетку треба склопити неку причу која треба да функционише. Од првог дана бизнис мора да се одржава, да се унапређује свакодневно и да се исправљају грешке- додао је власник кафетерије „СДК“ Љупче Станковић.

Власник теретане I’m Fit Иван Миловановић је истакао да је покушао да кроз лично искуство објасни како стићи до самосталног рада.

-Определио сам се за фитнес који не поразумева само физички изглед на који прво помислимо, већ и здравље, активан начин живота и неку нову енергију. Ја сам ишао тежим путем, јер сам све сам радио. Можда им моје искуство помогне да они сутра бирају лакши пут ако се одлуче за приватан бизнис- објаснио је Миловановић.

Циљ је да мотивишемо студенте, уколико се не проналазе ни у једној организацији, да покрену сопствени бизнис и остану у свом граду

Одсек за медицинске и пословно- технолошке студије Академије струковних студија редовно организује радионице на којима студенти добијају савете како да се припреме за будуће пословне изазове или пронађу стручну праксу за себе.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa