Инфо

5. јануар 2023.5. јан 2023.
Припреме за Мондијал – репрезентација Србије (фото: РСС)

Припреме за Мондијал – репрезентација Србије (фото: РСС)

РУКОМЕТ: РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ

Чивијашима позната имена

Чланова Металопластике Еликсир нема, али ту су три некадашња играча. Вејин најкраће у клубу. Почетак Мондијала за Србију 13. јануара
Од старта Светског шампионата у рукомету дели нас непуна седмица, а иако на Мондијалу шабачка Металопластика неће имати директног представника, у саставу селектора Тоније Ђероне налази се неколико играча који су провели не само део каријере у Шапцу, већ су овде рукометно стасали остваривши се на репрезентативном плану.

Ђорђић и Колаковић
Међу репрезентативцима су још једно име, познато и драго Шапчанима. Петар Ђорђић, рукометаш Бенфике, син чувеног голмана Металопластике Зорана Ђорђића, један је од узданица репрезентације. Најбољи је стрелац освајача Евро лиге. Уз њега на ширем списку био је Алекса Колаковић, син некадашње рукометашице и доскорашњег тренера Медицинара Сандре Колаковић и унук познатог играча и тренера Металопластике Петра Фајфрића.


У конкуренцији за голмана је Милан Бомаштар. Неколико сезона је бранио боје Металопластике, а тренутно је у Шартру. Адут Србије на крилу је Вукашин Воркапић, рођени Београђанин, који је стасао управо у Шапцу где је дошао као јуниор. Данас је првотимац Иврија, такође екипе из Француске.
Солуција Ђероне на беку је и Предраг Вејин, садашњи члан хрватског Нексеа, а почетком претходне деценије, током две сезоне, наступао је за шабачки клуб.

М. Бомаштар у дресу МП (фото: СЕХА лига)


На ширем списку су се још налазили: Тодор Јандрић (Кретеј), некадашњи чувар мреже Металопалстике и Милан Милић, данас бек Војводине, а рукометно је стасао у екипи из Шапца. Два актуелна члана плаве екипе Матеја Додић и Марко Срдановић наступали су за Б тим Србије недавно и свакако су неко на кога у Савезу рачунају.

Србија првенство отвара против Алжира 13. јануара. Два дана касније „орлови“ играју против Немачке, а потом 17. јануара ће одмерити снаге против Катара на крају прве фазе такмичења.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa