Инфо

5. јануар 2023.5. јан 2023.
Сребро за Чајића (фото: И. Ђ.)

Сребро за Чајића (фото: И. Ђ.)

АТЛЕТИКА: ЗАВРШНА НАДМЕТАЊА У 2022. ГОДИНИ

Одликашки крај године

Атлетичари Спринта су последњег месеца претходне године наступили на три такмичења - митинзима Атлетског клуба „Карановац“, АК „Партизан“ и АК „Црвена Звезда“ где су освојили неколико одличја.
Милан Чајић је на Митингу Црвене звезде изједначио апсолутни рекорд у скоку мотком (4.20) и освојио сребрну медаљу, док је у трци на 60 метара дошао до сезонског резултата (7.60). На истом митингу истакла се Милица Ненадовић са бронзом на 60 метара (дворански лични рекорд 8.35) и апсолутним рекордом клуба у скоку удаљ (4.95 метара). Остварења су посебно значајна јер су остварена под прехладом и температуром. Дан раније, Александар Двокић је био секунду далеко од рекорда Србије за млађе пионире на деоници од 1000 метара ходање (5:36,39).

Одличне наступе и личне рекорде остварили су и Лена Адамовић, Анђела Пантелић и Драган Бохнец. На митингу Карановца сјајан је био Вељко Росић са личним рекордима на 60 метара (7.56) и на 60 метара јуниорских препона које су високе 1 метар (8.82), иако је још неколико дана млађи јуниор (препоне за млађе јуниоре су 91 цм). Личне рекорде остварили су и Јована Пајић, Милица Бирчаковић и Милица Гаврић.

Анастасија прва куглашица (фото: АШК Темпо)


Шабачки АШК Темпо је наступао на Митингу будућих шампиона у организацији АК Партизан и „Меморијалу Мика Шврака“ који је приредио АК Топ џамп.

Николина Јеремић је била прва на 300 (42,08) и друга на 60 метара, уз личне рекорде у обе конкурецније. Анастасија Богићевић је однела титулу у бацању кугле на (12,84), уз лични рекорд. Страхиња Крстић и Милица Познановић су победили на 50 метара, односно у бацању кугле. У истим дисциплинама Маша Деспотовић и Јана Ловчевић су освојили друга места у својим категоријама, док је Наташа Перовић освојила треће место на 60 метара уз лични рекорд. Наташа и Анастасија су наступиле и на Меморијалу, освојивши друга места.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa