Инфо

20. април 2023.20. апр 2023.
Такмичење у ком сви побеђују
УСПЕХ ХУМАНИТАРНОГ УСКРШЊЕГ ТУРНИРА

Такмичење у ком сви побеђују

Киша која је почела да пада око 14.00 часова није прекинула догађај. Победник у фудбалу је екипа Баир, а у туцању ускршњим јајима међу децом Павле Пештерац, док је међу одраслима победу однео Младен Весковић
Хуманитарни ускршњи турнир одржан у дворишту Медицинске школе “Др Андра Јовановић“ окупио је више од 400 посетилаца. Прикупљено је по 40.000 динара за организације “Сви за Космет“ и “Буди хуман“ за Мину Пошарац из Руме, а још толико је требало да буде уплаћено на рачуне организација, међутим у договору организатора и ХО “Сви за Космет“ одлучено је да други део новца оде за Минино лечење.

Победници у фудбалу екипа Баира


Киша која је почела да пада око 14.00 часова није прекинула догађај. Победник у фудбалу је екипа Баир, а у туцању ускршњим јајима међу децом Павле Пештерац, док је међу одраслима победу однео Младен Весковић.

Павле Пештерац


-Ове године окупљање је привукло знатно већи број учесника него прошле године. На фудбалском турниру учествовало је 16 екипа, а било је и више заинтересованих, али морали смо због времена трајања да ограничимо број. Турнир у туцању ускршњим јајима привукао је више десетина учесника, а највише су му се радовали најмлађи. Задовољни смо учинком због ког је све и организовано и надамо се да ће следеће године бити још боље и успешније, каже Миладин Ивановић, један од организатора турнира.

Младен Весковић


Котизација за фудбалске екипе била је 2.000 динара, а за туцијаду на добровољној бази и сав приход је дат у хуманитарне сврхе. Такође, биле су постављене и две кутије у које су посетиоци остављали прилоге.

Турнир је настао спонтано, окупљањем младих из Бенске Баре сваке године на Ускрс у дворишту Медицинске школе, како би играли фудбал. Сваке године догађај је привлачио све више учесника.

Прошле године турнир је добио хуманитарни карактер и тада су остварили сарадњу са хуманитарном организацијом „СОС дечја села“.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa