Инфо

20. април 2023.20. апр 2023.
Европско отварање мото сезоне
ПОСЛЕДЊЕГ ВИКЕНДА АПРИЛА ВЕЛИКИ МОТО ДОГАЂАЈ У ШАПЦУ

Европско отварање мото сезоне

Мото клуб „Чивија“ и Шабац ће последњег викенда априла бити домаћини европског отварања мото сезоне. Ради се о догаођају који организује неколико европских мото клубова, а од прошле године и шабачки клуб учествује у њему.

-Мото клуб из Хамбурга, са чијим члановима се већ годинама интензивно дружимо, покренуо је ту причу. Децембра 2021. године добили смо позив да и ми учествујемо. Управни одбор је дао одобрење и након тога смо прошле године учествовали у отварању које је организовано у Бишесхофену и Аустрији.

Учесници су још клубови из Штутгарта, Минхена и Травника, наводи председник МК „Чивија“ Александар Маџаревић Салер.

Поред чланова клубова из наведених градова у Шапцу ће од 26. до 28. априла боравити и мотоциклисти Граца и једног клуба из Швајцарске. Отварање сезоне неће бити као претходних година, дефилеом кроз град, него ће домаћини повести госте у обилазак овог дела Србије.

Девет чланова „Чивије“ и више самосталних мотоциклиста на празник Цвети било је у Обрановцу где је организовано освештавање мотора. Овај догађај у Обреновцу организује локални Мото клуб „Вориорси“ и ове године на њему је било око 300 мотора.

МК „Чивија“ Мото скуп, након неколико година, поново организује у старом термину, крајем маја – 26, 27. и 28. на истој локацији, Шабачком хиподрому.

-Посетиоци ће ове године моћи да уживају у петак у концертима Иване Негатив и Ђорђа Давида, као и бенда Зелени Патак, који свира ирску музику, док ће у суботу наступити Ален Исламовић. Уједно ћемо обележити и 100 година два точка на шабачкој калдрми, односно тачно један век од када је први мотор стигао у наш град. Мото скупови су остали једина места на којима се људи не деле у групице и не гледају стално у телефоне, него се сви друже међусобно. Увек се трудимо да гостима који дођу са стране Шабац представимо у што бољем светлу, да обиђу град и виде што више ван мото кампа. Истовремено, желимо и нашим суграђанима да представимо бајкерски начин живота, ког је све мање, наводи Салер.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa