Инфо

27. април 2023.27. апр 2023.
Рампа која олакшава живот
Постављен прилаз позоришту за особе са инвалидитетом

Рампа која олакшава живот

Од овогодишњег фестивала “Позоришно пролеће” улаз у Шабачко позориште садржи и рампу намењену особама у инвалидским колицима и они сада могу и самостално доћи у ову институцију културе и уживати у садржајима које нуди. Рампа је погодна за инвалидска колица и сва друга помагала.

Инцијативу за постављање рампе покренули су запослени у Позоришту и директор, наводе у Удружењу параплегичара Мачванског округа, а потом су сами и реализовали идеју. Удружење је консултовано по питању законских прописа, техничких карактеристика рампе, функционалног нагиба.

-Ово је блистав пример како уз мало труда и добре воље могу да се направе велики помаци. За неке људе је и један степеник непремостива препрека, а са овом рампом представе и друга дешавања у позоришту ће бити доступна сваком нашем суграђанину без дискриминације. Ако је приступачно нама, приступачно је свима, од старих људи, трудница, мајки са децом у колицима и то треба да буде идеја водиља за све руководиоце институција у Шапцу - истичу на званичној фејсбук страници УПМО.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa