Инфо

1. јун 2023.1. јун 2023.
Вицешампиони: ВК Сава јуниори

Вицешампиони: ВК Сава јуниори

ВАТЕРПОЛО: ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ ДО 18 ГОДИНА

Сава вицешампион Србије

Шапчани најпријатзније изненађење завршнице. Најмлађи тим од свих учесника. Бањица прејака у овој генерацији за све. Три победе у четири меча
Медаље и пехари нису новина у млађим категоријама шабачког ватерпола, али је мало ко очекивао медаљу од генерације 2005. и млађе. Разлог је тај што практично та генерација не постоји, већ апсолутну већину чине играчи рођени годину, две, чак и три године касније и у старту су у дефициту у односу на све ривале, посебно обе најквалитетније. Екипа Саве 2005. и млађи нису у Купу Србије почетком године успели да се пласирају на финални турнир, а тек који месец касније су успели да стигну до финала националног првенства и донесу важно и неочекивано сребро.

Резултат изнад очекивања: Личанин и играчи


Пут играча које су предводили Немања Личанин и Бојан Богићевић почео је полуфиналом региона, где су изборили место у финалу, а потом су на турниру у Нишу поражени од Радничког и морали су да победе домаћи Наис да би освојили место на финалу државе. Успели су и изборили место међу осам најбољих. Након тог постигнућа очекивало их је финале и мечеви групне фазе против: Војводине, Новобеоградских вукова и Сингидунума. Сва три тима су искуснија од Шапчана, али у сва три дуела Сава је однела сигурне победе у интензивним мечевима. Место у финалу осигурао је тријумф над Вуковима у последњем колу.

Резултати
Сава – Војводина 11:7, Сава – Сингидунум 14:9, Сава – Новобеоградски вукови 15:10, Сава – Бањица 5:10.


Очекиваи ривал у финалу била је Бањица, продукти школе ВК Партизан, неприкосновени у овом узрасту већ годинама. Први период је био изједначен, али су се кључни тренуци десили у другом и трећем. Сјајни Гладовић је предводио госте, док се Сава рано суочила са проблемима због искључења. Већ на почетку трећег периода капитен Бабић и Мићановић су добили треће прекршаје и било је јасно да се иначе млађи и неискуснији тим, десеткован, неће моћи вратити из минуса. Ипак, како истичу у клубу, сребро је премашило сва очекивања. Бронзу је заслужио Бечеј победом над НБГ вуковима.

Саву су представљали: Ристић, Арсеновић, Бабић, Јанковић, Михаиловић, Давидовић, Јездимировић, Лукић, Мићић, Лазић, Урошевић, Мићановић, Гошић, Васић, Војиновић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa