Инфо

15. јун 2023.15. јун 2023.
Промоција у Београду (фото: ССОСИ Шабац)

Промоција у Београду (фото: ССОСИ Шабац)

БАСКИН: ЕУРО КУП

У Италију уз осмех

Представљају и Шабац и Србију. Први ривал Немачка. Ново искуство за све. Ривали нису познати, Оптимизам и жеља највећа снага
На новом издању баскин Европског купа Србија ће први пут имати свог представника и то ће бити једини клуб у држави, шабачки баскин клуб. Чивијаши ће у овом јединственом инклузивном спорту представљати свој град и државу.

Пут Италије, регије Вићенца, отпутовало је 20 чланова, 18 су део играчког кадра: Мирјана Каретић, Аница Весић, Живан Ристановић, Стефан Петровић, Александар Станковић, Ненад Јовић, Ненад Дивљаковић, Богдан Јанковић, Андријана Поповић, Новак Матијевић, Мирослав Поповић, Мишел Петровић, Анђела Петровић, Исидора Поповић, Урош Поповић, Бранка Тркуља, Душан Марковић, Живан Милошевић, односно Зоран Љубишић. За сваки меч може бити селектовано њих 14. Први дуел Шапчани играју већ у петак, 16. јуна, од 17:30 против Немачке. Учествују још екипе из: Грчке, Белгије, Француске, Шпаније, Луксембурга и Италије.

-Немамо информација о ривалу, али смо напредовали у односу на ревијалне мечеве у Италији и све што желимо је да пружимо борбу и да будемо посвећени цео меч. Атмосфера је феноменална, сви једва чекају пут и иако не знамо који су нам домети, једва чекамо старт – истакао је Живан Милошевић, тренер и члан баскин тима.

-Ово је за нас више од спорта, то је психофизичко здравље, дружење, путовања. Сви су укључени, баш сви, свако даје свој допринос. Први пут ћу летети авионом и једва чекам почетак – нагласио је Ненад Дивљаковић.

Баскин у Шапцу живи од 2019. године када је основан клуб на предлог инвеститора из Италије, државе колевке овог спорта. Иако у другим градовима нема тимова, Шабац чува свој.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa