Инфо

22. јун 2023.22. јун 2023.
Јуниори пред пут у Атину (фото: РСС)

Јуниори пред пут у Атину (фото: РСС)

РУКОМЕТ: СВЕТСКО ЈУНИОРСКО ПРВЕНСТВО

Сваки меч исти циљ

Чиле савладан у уторак. Синоћ ривал Мароко, у петак најважнији меч прве фазе против Исланда. Шест шабачких рукометаша и два тренера у Грчкој
Светски шампионат у Грчкој и Немачкој почео је у уторак, Чиле је надигран, синоћ су репрезентативци Србије имали улогу фаворита против репрезентације Марока, док ће у петак уследити вероватно најзначајнији меч у првој фази, против државе где је рукомет традиционални спорт, Исланда. Распоред је познат, програм фреквентан и „мод светске смотре“ је укључен. Трећа репрезентација Европе, Србија, нема императив медаље, али има жељу, циљ, а доказано је и квалитет да се бори против сваког тима.

-Сви треба да будемо задовољни припремним циклусом, посебно утакмицом против развојне сениорске репрезентације Србије. У периодима изгледамо јако добро и ти периоди су дужи него раније. Бити 45 минута на високом нивоу против сениора, тако квалитетно, није мала ствар и добар је показатељ стања екипе. Радује нас приступ, озбиљност у извршавању задатака – истакао је селектор Ђорђе Теодоровић пред пут.

Рашић и Теодоровић (фото: РСС)


-Као трећа селекција Европе, имамо обавезу да докажемо и овде да припадамо врху. Имали смо добре припреме, момци су вредно радили, уверен сам да смо спремни. Исланд јесте најважнији меч у групи, али приступ меч по меч је увек најделотворнији, не смемо да мислимо о следећем ривалу, док се не заврши први наредни меч. Без обзира на ривала, победа је циљ – наглашава помоћни тренер Давид Рашић.

Посебна пражња ка јуниорима је у шабачкој спортској јавности. Целокупан припремни процес Србија је организовала у Шапцу, предводе селекцију тренери из нашег града Теодоровић и Рашић, а од 18 позваних играча шест су поникли у шабачкој рукометној школи или носе дрес шабачке екипе. Вукашин Антонијевић наступа у Пивоварни Цеље, Матеј Додић, Милија Паповић и Аљоша Дамњановић су играчи Металопластике Елискир, а од овог лета су у шабачком клубу и Игор Миловановић, односно Урош Симић.
Дуел против Исланда је у петак, од 20:15. Два најбоља тима ће у другу фазу која почиње 25. јуна. Група у којој је Србија укршта са два најбоља тима из групе: Грчка, Куба, Саудијска Арабија и Египат.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa