Инфо

29. јун 2023.29. јун 2023.
Део припрема у Шапцу (фото: ВК Шабац)

Део припрема у Шапцу (фото: ВК Шабац)

ВАТЕРПОЛО: ЕВРОПСКИ ПРВЕНСТВО ДО 15 ГОДИНА

Изједначена конкуренција

Такмичење врло изједначено. Шест или седам репрезентација конкурише за врх. Одлучујучују детаљу. Бечеј пред Црну Гору. Десет шабачких репрезентативаца уз селектора Личанина
Ове сезоне генерација 2008. није такмичарска у домаћем ватерполу, међутим у европском јесте и играче узраста до 15 година од 8. августа у Црној Гори очекује Европско првеенство. Србију предводи тренер Шапца Немања Личанин, а за завршну фазу припрема, која се реализује у Бечеју, изабрао је 10 играча из шабачке ватерполо школе. Капицу националних боја ће носити: Михаило Гошић, Лука Урошевић, Страхиња Лукић, Никола Павловић, Андреј Мичић, Лука Војиновић, Михаило Исаиловић, Драгољуб Михаиловић, Виктор Васић, Мирослав Јаковљевић-Југовић.

Н. Личанин (фото: ВК Шабац)


Први део припрема је спроведен у Шапцу, а пред пут у Подгорицу играчи тренирају у Бечеју за изједначен континентални шампионат. Почињу у групи са: Хрватском, Турском и Грчком.

-Врло изједначен шампионат. Кроз припреме и друге резултате уочљиво је да шест, седам екипа равноправно конкурише за висок пласман. Ми смо у ватерполу васпитавани да тажимо највишем увек и са том жељом ћемо и у Црну Гору. Тежак и уравнотежен шампионат је пред нама – истакао је Личанин.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa