Инфо

29. јун 2023.29. јун 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Пријем за шабачке ватерполисте

Трофеји плод преданог рада

Трострука шампионска генерација. Обједињени држава, регион и Европа. Напоран и предан рад у одличним условима. Тренинзи и на крају сезоне. Циљ наставак успеха и чување посвећености спорту. Балон изнад олимпијског базена
Од почетка текуће године генерација 2009. Ватерполо клуба „Шабац“ успела је да освоји три шампионске и једну вицешампионску титулу, поставши тако једна од најуспешнијих у клупској историји. Шампионска титула освојена на првом званичном турниру организованом на отвореном базену у Шапцу заокружила триплету. Момци предвођени тренерима Мирославом Петровићем и Душаном Михаиловићем пре титуле у Србији, постала је шампион ТОМО купа у Дубровнику, незваничне Лиге шампиона за узраст до 14 година, а потом шампион Регионалне лиге.

-Изузетно напорна сезона је иза нас. Нисмо наступали само на домаћој сцени, већ и на међународном нивоу и момци су предано, вредно тренирали што им се кроз резултате вратило. Имају све предуслове да буду успешни и у будућности. Воле овај спорт, желе да унапреде сваки детаљ, имају одличне услове, подршку свих и на њима је да остану посвећени као и до сада – рекао је тренер Мирослав Петровић приликом пријема у Градској кући органозованог у част оствареног успеха.

Фото: "Глас Подриња"


Спортски успеси су део шабачке традиције. Велике успехе не постижу само сениорске екипе, већ и млађе категорије, а Ватерполо клуб је за кратко време постао један од лидера у Србији по снази клупске школе што гарантује титуле и у будућности.

-Сва три трофеја су ми једнако драга и поносан сам на нас због онога што смо остварили. Ми смо другари, имамо одличну атмосферу, одлично се разумемо са тренерима и самим тим је успех ближи. Сезона је завршена, али ми настављамо да вредно тренирамо и мислимо о наредној – рекао је Никола Топузовић, члан победничке екипе.

Трофејна година
Само у 2023. години различите генерације шабачког ватерпола окитиле су се бројним медаљама. Генерација 2007. је вицешампион Купа Србије и вицешампион Регионалне лиге, крајем јула их очекује завршница Првенства Србије. Годиште 2011. је победник Купа, друго у Региону, пето на ТОМО купа, док ће ускоро бранити и титулу шампиона Србије. Трофејна генерација 2009 је уз поменуте успехе и вицешампион Купа Србије. Овог лета ће дебитовати и 2012. годиште на такмичарској сцени.


Град Шабац издваја значајна средства за спорт. Он је потпора како врхунском, тако и масовном, рекреативном и школском спорту, нагласио је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

- У Ватерполо клубу „Шабац“ имају велики број деце са којима раде стручњаци и резултати су показатељ да су на правом путу. Претходног лета смо отворили отворене базене, ове године смо буџетом предвидели подизање балона изнад олимпијског базена, те да га повежемо топлом везом са затвореним базеном како би и чланови клуба, али и суграђани могли и олимпијски базен да користе током целе године. Честитам момцима од срца и пожелео сам им да им се у будућности дичимо као освајачима светских, олимпијских и европских медаља - рекао је градоначелник.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa