Инфо

29. јун 2023.29. јун 2023.
Финалисти: ВК Шабац 2012 (фото: ВК Шабац)

Финалисти: ВК Шабац 2012 (фото: ВК Шабац)

ВАТЕРПОЛО: ГОДИШТЕ 2012

Деби без грешке

У три меча Шабац два забележио три победе и пласирао се на финални турнир. Рутиснке победе. Годину млађи били на корак од истог успеха
Први пут је генерација ватерполиста Шапца рођена 2012. година наступила на званичном такмичењу и верујемо најавила успехе у месецима и годинама које долазе. Предвођени тренерима Милошем Поповићем и Миливојем Бранковићем Шапчани су самоуверено освојили полуфинални турнир у Београду. Савладали су, као Шабац 2, Нови Београд 13:5, потом Партизан 12:7, потврдивши доминацију у дуелу против Тента када је било 14:7. Финални турнир је кроз два викенда, 8. и 9. јула, а домаћин још није одређен.

Шапчанима Вивалди
Традиционални летњи Вивалди куп освојио је Шабац. На Градском базену су наступали играчи рођени 2010. године (Турнир од оснивања намењен играчима до 13 година), а Шабац је показао највише. Други је био тим Партизана, док се бронзом окитио ваљевски Валис. Суботички Спартак је био четврти. Голман Немања Палежевић је понео признање за најбољег чувара мреже.


Њихове клупске колеге, годину дана млађе, 2013. годиште, постају тек наредног лета такмиачрска категорија у свом узрасту, али је мало недостајало да се пласирају на финални турнир и у конкуренцији старијих. Пријављени су у 2012. годишту као Шабац и играли у Нишу. Против домаћег тима су били равноправан ривал и пораз на четверце 8:7 удаљио их је од финала. Поражени су и од Партизана 2 10:6.

Детаљ са Вивалди купа 2023 (фото: ВК Шабац)


Одбрана титуле
Први јулски викенд доноси прву фазу борбе за одбрану титуле 2011. годишта. Играчи Мирослава Мандића су претходог лета освојили титулу шампиона, овог пролећа су освојили Куп, а потом и били други у Регионалној лиги, те не могу побећи од улоге једног од фаворита и на Првенству Србије. Најпре Шапчане очекује борба за пласман на финални турнир, а уколико се пласирају, одлучујући мечеви су средином месеца, односно 15. и 16. јула.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa