Инфо

29. јун 2023.29. јун 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ПРВИ ПУТ У ШАПЦУ СКУП

„Србија против насиља“

Скуп „Србија против насиља“ одржан је први пут у Шапцу. У пешачкој зони у Карађорђевој улици окупило се око хиљаду грађана.

Скуп је почео откуцавањем 18 гонгова за 18 жртава масовних убистава у Србији и минутом ћутања.
Програм је водио новинар Божидар Катић.

-Није важно да ли смо леви или десни, монархисти или републиканци, да ли навијамо за Партизан или за Звезду, да ли нам је ближа Европа или Русија. Оно што смо показали ових дана јесте да је свима нама који смо овде важна једна ствар а то је ова земља у којој живимо и у којој треба да живе наша деца. О свим разликама између нас имаћемо довољно времена да причамо када зло које се спустило на ову земљу једном коначно нестане. Афоризам из деведесетих каже:” Или ми не падамо, или дно не постоји“. Нажалост, пре неких осам недеља схватили смо да дно постоји и да смо ми у овој земљи до дна стигли. Ово што радимо сада јесте моменат да се од тог дна одгурнемо и запливамо ка површини. Слобода је кренула и слобода се не може зауставити. Стигли смо до дна на ком су угрожени они који никада не смеју бити угрожени, а то су наша деца- поручио је Катић.

Фото: Глас Подриња


Окупљенима се обратио и матурант средње Економске школе “Стана Милановић“ Вукашин Мирковић. Он је прочитао захтеве који се понављају на свим скуповима.

-Ми никада више нећемо ћутати. Ми нећемо да идемо из Србије. Желимо да градимо нашу будућност овде , а то не можемо да урадимо ако ова власт остане- рекао је Мирковић.

На скупу је говорила и председница Удружења пољопривредника Западне Србије Светлана Цвијановић. Она је навела да је власт она која је рушила систем и довела до тога да се изађе на улице, да се нису скупили због политике већ због љубави коју су осетили према страдалој деци и да се не може ћутати на бол родитеља који су то доживели.

Фото: Глас Подриња


-Волела бих да размислимо колико смо својим ћутањем допринели свему што се дешавало. Убедили су нас да је луксуз отићи са породицом на ручак, на одмор, одвести дете на излет. Све што је нормално у свету. На све смо ћутали док нисмо изгубили нешто што никако нисмо смели. Зато вас молим да истрајете, да се не повлачите, иако смо хијене јер и оне воде рачуна о својој породици и деци- истакла је Цвијановић.

Скуп је заврешн читањем прогласа организатора. Након тога окупљени су кренули у шетњу градским улицама и до моста на Сави који су блокирали на око сат времена.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa