Инфо

29. јун 2023.29. јун 2023.
Четвртфиналисти СП – Србија (фото: РСС)

Четвртфиналисти СП – Србија (фото: РСС)

РУКОМЕТ: СВЕТСКО ЈУНИОРСКО ПРВЕНСТВО

Борба за полуфинале

Против Египта и Грчке Србија одиграла изванредно и надокнадила пораз од Исланда. Додић најбољи стрелац екипе у другој фази. Наредни ривал највеће изненађење Шампионата. Прелазак у Берлин
Када су јуниори Србије поражени од Исланда у последњем колу прве фазе Светског првенства, суочили су се са притиском императива победа у наредној фази. Пре пута је селектор Теодоровић, шабачки тренер, говорио о посебности генерације коју предводи. То су демонстрирали момци против Египта и Грчке које су савладали више него убедљиво 33:26, односно 34:23 и заслужили друго место и позицијз међу осам најбољих селекција света.

Фарани наредни ривал (фото: РСС)


У пет мечева до сада одиграних Србија је остварила четири победе, доживела један пораз. Од шест представника шабачког рукомета најзапаженију улогу има Матеја Додић, најбољи стрелац екипе у другој фази са 27 голова. Међу стрелце су се уписивали сви. Паповић је постигхао девет, Симић пет голова, Миловановић, Дамњановић по четири, док је најмлађи међу њима, Вукашин Антонијевић, средњи бек Цеља, три пута уписивао своје име међу стрелце.

Стручни штаб предвођен нашим суграђанима Ђорђем Теодоровићем и Давидом Рашићем припремао је екипу за данашњи дуел (четвртак, 29. јун, 13:15) када следи борба за полуфинале. Мало ко је пре неколико година очекивао да ће Србија бити трећа селекција Европе и четвртфиналиста Светског првенства, а још мање је могло и да претпостави да ће ривал у четвртфиналу бити Фарска острва. Нико није могао ни да сања да ће покрајина која припада Данској бити у том двомечу првопласирани тим групе и екипа која је у пет мечева остварила пет победа!

Фарани су до сада победили: Анголу, Јапан, Шпанију, Бразил и Португал. Међу пет најбољих стрелчаца имају два представника. Најбољи стрелац Првенства је Елфсен Скипаготу, а изузетно ефикасан је и Вест Ав Теигум.



-Пуни поноса и жеље једва чекамо меч против изузетних Фарана. Феноменална екипа, уиграна, моћна и чека нас врло тежак меч. Четвртфинале је велики резултат, али прилика за полуфинале и борбу за медаље је највећи мотив и желимо полуфинале, желимо низ победа и желимо постоље. Сјајно је радити са овим момцима – истакао је тренер Теодоровић.

Преостали парови четвртфинала су: Немачка – Данска (победник је потенцијални ривал Србије у пф), Мађарска – Хрватска, Исланд – Португал.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa