Инфо

29. јун 2023.29. јун 2023.
Сезона 2022/23. окончана

Сезона 2022/23. окончана

ФУДБАЛ: СЕЗОНА ОКОНЧАНА

Душко последњи славио

Клењани однели последњу победу у сезони. Преокретом до вишег ранга. Неуспех Јевремовца елиминисао и Влашић. Највише промена у Окружној лиги
Последњу радост у фудбалској сезони 2022/23. на подручју Фудбалског савеза Мачванског округа имао је тим Душка из Клења. Иако нису били фаворити успели су да савладају Јевремовац у баражу за попуну Мачванске окружне лиге и тако обезбеде пласман у виши ранг, док ће Јевремовчани након солидног старта сезоне и пада током пролећа, морати поново у Међуопштинску лигу „Поцерина“ наредне сезоне. Јевремовац је имао предност, Душко преокренуо и обезбедио повратак некадашњег зонаша у пети ранг након две сезоне.

Качер одустао
Иако је претходну сезону завршио на шестом месту, Качер из Белановице је одлучио да одустане од такмичења у зонском рангу, те се у К-М зони отворило још једно место. Ипак, оно неће бити по аутоматизму попуњено, већ ће бити расписан тендер где могу конкурисати екипе из нижег ранга које нису испале у регуларном делу сезоне.


Све у свему, јасно је да су нови чланови МОЛ Мачва: Металопластика, Слога Дуваниште (промоција), Мајур и Дрина Бадовинци (елиминација), они мењају: Торпедо, Слогу Богосавац и Омладинац Слепчевић (елимнинисани у општински ранг), односно Стојан Лазарац и Душко (промција у Окружну лигу).
У МОЛ Поцерина стижу: Јевремовац (елиминација), Полет, Корман и Ранковац (промоција), као замене за Војводу Степу (промоција), Думачу, Мровску и Влашић (елиминација у нижи ранг).

Исправка
У претходном броју Гласа Подриња, у тренутку закључења броја стање је било такво да Карађорђе Мишар одлази у бараж, међутим одлука о избацивању Слоге из Липничког Шора два ранга ниже отворила је јш једно место у Окружној лиги, те је Мишарцима донело спас, а Јевремовцу дало нову прилику.


Највише промена ће доживети Окружна лига. У њој више неће бити: Липолиста (промоција), Слоге (ЛШ), Јевремовца, Гучева, Јединства (МЗ), Рудара, Мајура и Дрине Бадовинци (елиминација), а мењају их: Војвода Степа, Стојан Лазарац, Милан Орлић, Душко, Јединство Завлака (промоције), Јединство (В), Младост Прњавор, Раднчки Клупци (елимнација из зонског ранга).
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa